Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Zdrcující rozsudek pro pašeračku Terezu: Soud smetl ze stolu její naději na svobodu

Autor: rc - 
8. dubna 2020
06:10

Tereza Hlůšková (23), která si v pákistánském vězení odpykává trest za pašování heroinu, doufala v brzké propuštění na kauci. Pákistánské úřady kvůli probíhající pandemii koronaviru oznámily chystané masové propouštění vězňů. Terezy se toto opatření ale nakonec netýká.

Pašeračka Tereza si v pákistánské věznici v Láhauru odpykává zatím nepravomocný trest osm let a osm měsíců za pašování heroinu. Mladá Češka byla zadržena před dvěma lety v lednu na tamním letišti celníky, kteří v jejím kufru našli téměř devět kilogramů drogy. Tereza chtěla odletět do Spojených arabských emirátů a následně do Irska.

Po zatčení tvrdila, že je nevinná a od té doby usiluje o očistění svého jména. Zatím však neúspěšně. Nová naděje jí svitla ve chvíli, kdy se v Pákistánu objevila nákaza koronavirem a tamní úřady byly nuceny přistoupit k řadě opatření, mezi něž dokonce patří i masové propouštění vězňů! Věznice v zemi totiž praskají ve švech, a tak úřady ve snaze zabránit dalšímu šíření nákazy oznámily plán propustit několik tisíc trestanců.

Ovšem propuštění se Terezy nakonec netýká. Nejvyšší soud vydal prohlášení, v němž uvedl, že propuštěni budou pouze vězni s nízkými tresty. „Po rozhodnutí Nejvyššího soudu Tereza již nemůže požádat o kauci,“ uvedl pákistánský novinář Alí Aršád pro Blesk.cz.

Podle ustanovení nejvyššího pákistánského soudu, které má Blesk.cz k dispozici, budou propuštěni pouze ti vězni, jejichž trest není vyšší než tři roky odnětí svobody.

Paja Papaja ( 8. května 2020 21:10 )

Skoda ze uz nedela rypakem ten kachni zobak jako kdysy!to byla sranda!

alex_murphy ( 8. dubna 2020 16:46 )

marlen52 ( 8. dubna 2020 14:40 )

a co čekala nevím čím to je ale nějak ji vůbec nelituju

snehulak ( 8. dubna 2020 10:37 )

Vděčné téma. Pašeračka Tereza. Jednou má naději, pak má zase naději, potom zase nemá naději ... Už léta si na ní autoři z bulváru vydělávají pěkné peníze.

kakamilek ( 8. dubna 2020 10:09 )

Je to nespravedlnost!!! Že dostala tak málo.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání