Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Nová naděje pro pašeračku Terezu (23): Do soudní bitvy rázně vstoupil její největší příznivec!

Autor: rc - 
23. února 2020
05:05

Už dva roky je zavřená v pákistánských věznicích česká občanka Tereza Hlůšková. Pákistánský soud ji nepravomocně odsoudil na bezmála 9 let, ovšem Tereza se s rozsudkem nehodlá smířit. A jak vyšlo najevo, do bitvy se spolu s ní chystá také její věrný spolubojovník, advokát Asghar Dogar. Ten se nenechal odradit neúspěchem při prvním přelíčení a chystá se ji podpořit také během odvolacího řízení! Tereze navíc svitla ještě jedna nová naděje! Konečně byl stanoven další termín jejího odvolacího stání.

Začátkem ledna roku 2018 byla na pákistánském letišti v Láhauru zadržena Tereza Hlůšková, v jejímž zavazadle celníci našli bezmála devět kilogramů heroinu. Mladá Češka měla v úmyslu cestovat do Spojených arabských emirátů a posléze do Irska, ovšem tam se už nedostala.

Místo toho skončila v tamní věznici a po dlouhých měsících soudních řízení ji tamní soud odsoudil na 8 let a 8 měsíců! S verdiktem se však třiadvacetiletá žena nehodlá smířit. Zatímco se státní žalobce domnívá, že trest za pašování tolika kilogramů heroinu je mírný, a nejradši by byl, kdyby mladá žena dostala doživotí, Tereza nadále trvá na své nevině. Horoucně doufá, že o ní přesvědčí soud a dostane se na svobodu.

Jak Blesk informoval zdroj přímo z Pákistánu, pokračuje v boji s pomocí advokáta Asghara Dogara, který ji nadále zastupuje, se připravuje na odvolání. „Dělám na tom případu, její otec a české zastupitelství mě také kontaktovalo. Pracuji na případu Terezy,“ uvedl ostřílený právník Asghar Dogar. Je zřejmé, že se za Terezu hodlá u odvolacího soudu poprat.

„Jsem připraven přednést argumenty, předchozí termín projednávání věci byl z důvodu nedostatku času odložen,“ uvedl Dogar s tím, že nový termín odvolacího soudu byl již naplánován. „Nyní byl soud stanoven na 19. března 2020. Doufám, že bude osvobozena,“ dodal Dogar. „Její otec a další příbuzní jsou se mnou v kontaktu a také čekám u sebe v kanceláři návštěvu z její ambasády,“ uzavřel advokát.  

inocenta ( 23. února 2020 13:52 )

Porovnáváme, jak to chodí jinde, takže to smysl má. Zřejmě ji kámošla napráskala, to se asi i dalo čekat. Zločinci se mohou jen spřáhnout, nikoli spřátelit.

Monikay ( 23. února 2020 11:39 )

než se dostane k soudu tak bude mít těch 9 let odseděných

reiner ( 23. února 2020 10:28 )

Klidně holky dál pašujte - ambasáda se za vás přimluví, třeba něco i kápne jako v případu Anči a Tonči a pošle pro vás speciál

DWEI ( 23. února 2020 08:41 )

Luxusní šlápotě a pašeračce za měsíc ještě pár let přidají neboť za takové množství pašovaných drog se dávají mnohem vyšší tresty. Tereza navíc od začátku reagovala, že o obsahu v kufru věděla (....Tárik mě zabije...)

---666--- ( 23. února 2020 07:52 )

Všechny fetky,pašeraci a ti co to schvaliji a distribuují:
VYCHCÍPEJTE !

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání