Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Strach pašeračky Terezy (23): Koronavirus už pronikl i do jejího vězení!

Autor: DH - 
28. března 2020
06:20

Situace okolo epidemie nemoci Covid-19 se dramatizuje i v asijském Pákistánu, kde ve vězení čeká na odvolací soud i česká občanka Tereza Hlůšková (23) nepravomocně odsouzená za pašování heroinu. Země má sedm potvrzených obětí, přes noc přibylo 250 nakažených. Jedním z nich se stal dokonce i její spoluvězeň!

Veřejná doprava, trhy, úřady i obchody bez lidí. Taková je aktuální situace v Pákistánu, kde vláda rozhodla o karanténě, protože země má už více než 900 případů nákazy nemocí Covid-19. Sedm osob tam již dokonce chorobě podlehlo. V ulicích měst hlídkuje armáda. Před zastavením vlaků se nádraží plní lidmi, kteří se chtějí z největších měst jako Karáčí a Láhaur za každou cenu dostat domů.

Tamní bezpečnostní opatření se týkají také Češky Terezy Hlůškové, která si v Pákistánu odpykává svůj dosud nepravomocný trest 8 let a 8 měsíců za pašování heroinu. Láhaurské vězení, kde je rodačka z Uherského Hradiště zavřená, je neblaze proslulé tím, že vězní ty nejhorší kriminálníky, a podle tiskové agentury Anadolu, měl i první z tamních vězňů pozitivní test na koronavirus.

Nejvyšší soud v Islamábádu rozhodl, že z věznic propustí desítky až stovky menších kriminálníků a osob ve vazbě. Bohužel pro Terezu se usnesení netýkalo její osoby, protože pašování heroinu je v Pákistánu považováno za velice těžký až hrdelní zločin. 

Hlavní představitel pákistánské provincie Pandžáb, Usman Buzdár potvrdil, že ve středu bylo na území provincie 296 osob s pozitivním výsledkem na koronavirus. Jen v Láhauru bylo již zachyceno 65 případů. Epidemie navíc zastavila odvolací řízení v jejím případu a rozhodnutí o jejím osudu se tak odsunulo na neurčito.

Pákistánští celníci zatkli Terezu Hlůškovou 10. ledna 2018 na letišti v Láhauru. Ve falešném dně kufru našli necelých devět kilogramů heroinu. Tereza od začátku tvrdí, že o droze v zavazadle nevěděla. Prvoinstanční soud ji nicméně 20. března 2019 nepravomocně poslal na osm let a osm měsíců do vězení.

hasan evina ( 28. března 2020 19:41 )

Napriklad o tej tučnej rómke menom Silvia,ktorá jej tú naáielku

yokky ( 28. března 2020 13:39 )

Ty jsi pasovala drogy.....oni virus­...🤡🤡­🤡🤳🤳🤳🤳👎­👎👎👎👎🙄🙄­🙄🙄🙄

20tina12 ( 28. března 2020 13:20 )

I zde máme obavy z nákazy, tak hačej Terezko dál.

sukin-sa-vracia ( 28. března 2020 12:52 )

Domov už brzy půjde. Brzy bude mít odkroucenou půlku a uděla papá

sukin-sa-vracia ( 28. března 2020 12:49 )

To je každého věc. Na Terezku to nesváděj....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa