Všechno to začalo, když brněnská podnikatelka Nela Slováková na popud nespokojených zákazníků a kritického instagramového profilu hlena.slevakova zveřejnila na svém profilu certifikáty, které měly dokazovat garantovanou kvalitu roušek s aktivním stříbrem, které už měsíc prodává na svém e-shopu.

Ke zveřejněným certifikátům se však obratem vyjádřila Technologická fakulta Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně, kde mělo k testování složení roušek a k následnému vystavení certifikátu dojít. Univerzita se okamžitě vyjádřila, že po prvotním prošetření se od dokumentu distancuje z důvodu toho, že jej nemají nikde uvedený v systému, podobné zprávy z jejich univerzity vypadají zcela jinak a razítko s podpisem není originál. Přesto si Nela Slováková stála za tím, že k podvodu nedošlo a certifikáty a informace v nich jsou platné. „Nic jsem nezamazávala, kromě Intercoloru (firma, která měla na univerzitě provést měření – pozn. red.), protože jsem nechtěla, aby bylo na razítku vidět IČO a DIČ. Nic zfalšovaného prostě není,“ tvrdila před pár dny podnikatelka v rozhovoru pro eXtra.cz.

V pátek večer však bylo na oficiálním instagramovém profilu zlínské Univerzity Tomáše Bati zveřejněno prohlášení, které se neslučuje s vyjádřením vítězky reality show Hotel Paradise. „S politováním konstatujeme, že v této souvislosti došlo k pochybení zaměstnance UTB, jehož jednání bylo v hrubém rozporu s etickým kodexem univerzity i s platnými vnitřními normami. S dotyčným zaměstnancem byl k dnešnímu dni rozvázán pracovní poměr.“

Nyní je otázkou, jestli Nela Slováková vědomě neříká pravdu, nebo se sama stala obětí podvodu univerzitou zmíněného zaměstnance, jenž dle vyjádření měl dokument zfalšovat pro společnost, u které si podnikatelka nechává roušky šít. V rozhovoru ale sama popřela, že by mohla být v této souvislosti jakkoliv sama podvedena. Na kritickém instagramovém profilu hlena.slevakova tak mezi sledujícími už vyvstávají v komentářích teorie, že onen propuštěný zaměstnanec mohl být známý brněnské podnikatelky a falešnou zprávu o měření provedl na její žádost. Tahle teorie však není ničím podložena, a tak se patrně pravda ukáže až s prošetřením ze strany příslušných orgánů.

VIDEO: Vítězka Hotelu Paradise Nela Slováková na plese: Nahota na prodej?! 

Video
Video se připravuje ...

Vítězka Hotelu Paradise Nela Slováková na plese: Nahota na prodej?! Markéta Reinischová, Aleš Brunclík

Fotogalerie
89 fotografií