Po tragikomické rouškové a dezinfekční kauze je každý krok brněnské podnikatelky pečlivě hlídán. Skrytím svého instaprofilu před zvídavým okem veřejnosti chtěla nabrat druhý dech, namísto toho vytvořila živnou půdu desítkám posměšných stránek, z nichž ta nejznámější, Hlena Sleváková, kterou sleduje bezmála 50 tisíc lidí, sází hladovým lidem všechny Neliny nekalé praktiky přímo na talíř. Mimo jiné upozornila i na to, že Slovákové za pár dní zmizelo tisíce sledujících, které kritizující stránka zjevně absorbovala.

Jenže, co se nestalo! Sotva svůj profil znovu obnažila, nabrala téměř 16 tisíc fanoušků během několika málo hodin. Sleváková i jiné stránky začaly pátrat, jak je to možné a zda nedošlo k pokoutnímu nakoupení sledujících, což je oblíbená nekalá praktika zoufalých a po sledujících lačnících celebrit... A detektivní práce zainteresovaných jedinců nese své ovoce!

 „Tak jsem si dal schválně tu práci a asi 20 minut jsem si prohlížel její sledující a je jasné, že jich má většinu nakoupených, protože se mezi běžnými lidmi vždy znova a znova objevovaly profily se stejnými názvy, které nemají fotky a mají od 0 do 9 sledujících, u jednoho názvu jsem napočítal, že tam byl 47x… Takže za mě dost trapné, jak se snaží lidem ukázat, že se o ni zajímají,“ napsal jeden z mnoha amatérských detektivů Hleně. Další potvrdil, že má mezi followery „40x uvedený profil se stejným názvem a vypadá to, že má znásobený jeden profil.“

Slovákové nášup nových potenciálních zákazníků neunikl a stejně tak ani divoké teorie haterů. „Jsem si na pár dní zamkla profil a ejhle. Debaty o kupování si followers mě nechávají klidnou,“ vzkázala ke screenshotu, kde zakroužkovala závratných 365 tisíc fanoušků. Pár hodin zpátky jich přitom bylo „pouhých“ 349 tisíc. Vzhledem k tomu, že po odemknutí instagramového profilu obvykle žádosti o sledování okamžitě zmizí, je to dost záhadné vysvětlení ze strany Nely. Ale kdo ví...

V influencerské branži není nákup followerů nic neobvyklého. I hvězdy světového formátu si někdy řeknou, že 50 milionů následovatelů je málo, a přikoupí dalších pět. Většinou ale nárůst sledujících probíhá pozvolna, a ne za pár hodin jako u brněnské plavkové prodejkyně. V době psaní tohoto článku se již jeden tisíc fanoušků kamsi vytratil a existují pro to dvě vysvětlení: buď Instagram smazal falešné profily, nebo si noví fanoušci spletli profil Nely a Hleny a ve skutečnosti chtěli sledovat Hlenu.

VIDEO: Vítězka Hotelu Paradise Nela Slováková na plese: Nahota na prodej?! 

Video
Video se připravuje ...

Vítězka Hotelu Paradise Nela Slováková na plese: Nahota na prodej?! Markéta Reinischová, Aleš Brunclík

Fotogalerie
45 fotografií