6. červen 2020
Svátek slaví Norbert, zítra Iveta / Slavoj

Slavní vaří v karanténě: Inspirujte se recepty Agáty či Štíbrové!

/
  • Nikol, Agáta i Vendula jsou zdatné kuchařky.
    31. března 2020 ● 05:25

    V karanténě se uzavřely restaurace, což je pro mnohé velký problém. Některé celebrity to řeší tak, že si jídlo objednávají domů, jiní vsadili na krabičkové diety a zbytek vaří doma. Tady je několik receptů, které po zveřejnění na sociální síti získaly velkou odezvu a inspirují lidi k tomu, aby si něco sami uvařili.

  • 1.

    Banánový chléb podle Nikol Švantnerové

    Neskutečný zájem vyvolal banánový chléb Nikol Švantnerové (27). Podle jejího receptu ho uvařilo několik desítek lidí. I když byla dříve modelka pro svou velmi štíhlou postavu osočená z anorexie, tak jako jedna z mála doma téměř denně vaří. 

    Budete potřebovat: 220 g celozrnné mouky, 80 g másla, 80 g cukru, 150 ml mléka, 3 velké lžíce medu, 1 vejce, 1 prášek do pečiva, 3 zralé banány 

    Kdo chce něco navíc, tak přidejte 1 lžíci skořice a půlku rozdrcené čokolády. 

    Vše smícháme, vylijeme do vymazané a moukou vysypané formy a pečeme na 180 st. 30 minut. 

    Banánový chléb Nikol Švantnerové měl velký úspěch.

  • 2.

    Recept na krůtí guláš podle Agáty

    To Agáta Prachařová vsadila na tradiční český guláš, ale ne z hovězího, nýbrž krůtího masa, k němuž připravila bramboráčky. 

    Recept na krůtí guláš:

    Budete potřebovat: 800 g krůtího masa, 1 červená paprika, 1 chilli paprička, 2 cibule, 1 lžíce sladké mleté papriky, 1 lžička mleté pálivé papriky, 1 lžička kmínu, 100 g slaniny, vývar, sůl, pepř

    Na bramboráčky: 1 kg moučných brambor, oloupaných a omytých, 2 vejce, cca 4 lžíce hladké mouky, 4 velké stroužky utřeného česneku, sůl a pepř, 3–4 hrstky sušené (nebo čerstvé) majoránky, sádlo nebo olej na smažení 

      

    Guláš s bramboráčky od Agáty Prachařové

  • 3.

    Houstičky podle Nikol Štíbrové

    Blogerka Nikol Štíbrová randí s cukrářem z jedné kavárny, a tak se od něj učí, co se dá. Tady jsou její křupavé houstičky hotové i s kynutím za 30 minut. 

    Budete potřebovat: 400 g hladké mouky, 250 g vlažné vody, 50 g oleje, lžička cukru a soli, 25 g droždí

    Vše dáme do mixéru s hákem a vypracujeme těsto. Přendáme na vál, lehce pomoučníme. Rozdělíme na 10 dílů a z každého uděláme tři válečky, které spleteme do vánočky.

    Troubu předehřejeme na 230 stupňů a než se trouba předehřeje, jsou pletýnky nakynuté. Pečeme cca 12 minut.

    Oblíbené housky Nikol Štíbrové

  • 4.

    Balkánské papriky podle Martiny Pártlové

    Její kamarádka z 3v1 Martina Pártlová boduje na svém profilu s plněnými paprikami, které podává studené. 

    Budete potřebovat: papriky, tvaroh utřený s balkánským sýrem, olivový olej a česnek, sůl, pepř, krémové balsamico, toasty

    Jak na to? Masité papriky upéct v troubě, nechat vychladnout v pytlíku, oloupat kůži, naplnit směsí tvaroh a balkánský sýr, nakonec dát do misky a zalít olivovým olejem s česnekem, při podávání pokapat krémovým balsamicem.

    Martina a její papriky

  • 5.

    Vendula, Noid i Tomešová

    Mezi další celebrity, co se pustily do vaření, patří i Vendula Pizingerová, která vsází na klasiku – španělský ptáček.

    Španělský ptáček podle Venduly Pizingerové

    Vašek Noid Bárta se inspiroval receptem na Prima Fresh a upekl bagety.

    Bagetky od Vaška Noida Bárty

    Muzikálová zpěvačka Míša Tomešová zvládla svíčkovou podle Ley Skálové. 

    Svíčková Míši Tomešové

  • 6.

    Palačinky Zuzky Belohorcové

    Z Miami poslala recept na své palačinky, které miluje její rodina a přátelé ke snídani, Zuzana Belohorcová.

    Budete potřebovat: 1 a čtvrt hrnku hladké mouky, 1 hrnek mléka, může být sojové i kokosové, 1 vejce, 2 lžíce oleje, půl lžičky kypřicího prášku, sůl

    Palačinky Zuzany Belohorcové

  • 7.

    Koprovka od kadeřníka hvězd Lukáše Kluckého 

    A nakonec jeden „vymazlený“ recept:

    Budete potřebovat: 600 g hovězího krku, 1 kg mrkve, celer, česnek, bobkový list, nové koření, petržel, cibule

    Táhneme 5 hodin, přecedíme a necháme stranou maso, převařenou zeleninu vyhodíme.

    Omáčka: Z másla a bílé mouky udělat světlou jíšku, míchat dokud nechytne oříškovou barvu, přilít vychladlý hovězí vývar, přidat nakrájený kopr bez stonku, 15 min. provařit, přilít smetanu na vaření, vedle v rendlíčku povařit 10 min.

    Dochutit cukrem, solí a ocet přidat až na konec, když už je plotna vypnutá. Servírujeme s masem natrhaným na kousky a vařeným vejcem, příloha – brambor, karlovarský knedlík...

    Koprovka od kadeřníka Lukáše Kluckého

    VIDEO: Královna plesů Nikol Švantnerová: Anorexii nemám a jím jako modelka!

    Video
    délka: 03:22.64

    Královna plesů Nikol Švantnerová: Anorexii nemám a jím jako modelka! Markéta Reinischová, Lukáš Červený

    Fotogalerie
    34 fotografií

     

     

     

     

     

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 3

Viliam Kokavec: Ale vždyť Agáta vůbec neumí vařit. Zeptejte se Jakuba.

(01. 04. 2020 08:32)

Traxxass: Strčte si ty nuly do prrddelle!

(31. 03. 2020 13:02)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
ČLÁNKY ODJINUD

Dnešní horoskopy