Slavní vaří v karanténě: Inspirujte se recepty Agáty či Štíbrové!
- 
                    V karanténě se uzavřely restaurace, což je pro mnohé velký problém. Některé celebrity to řeší tak, že si jídlo objednávají domů, jiní vsadili na krabičkové diety a zbytek vaří doma. Tady je několik receptů, které po zveřejnění na sociální síti získaly velkou odezvu a inspirují lidi k tomu, aby si něco sami uvařili. 
- Neskutečný zájem vyvolal banánový chléb Nikol Švantnerové (27). Podle jejího receptu ho uvařilo několik desítek lidí. I když byla dříve modelka pro svou velmi štíhlou postavu osočená z anorexie, tak jako jedna z mála doma téměř denně vaří.1.Banánový chléb podle Nikol ŠvantnerovéBudete potřebovat: 220 g celozrnné mouky, 80 g másla, 80 g cukru, 150 ml mléka, 3 velké lžíce medu, 1 vejce, 1 prášek do pečiva, 3 zralé banány Kdo chce něco navíc, tak přidejte 1 lžíci skořice a půlku rozdrcené čokolády. Vše smícháme, vylijeme do vymazané a moukou vysypané formy a pečeme na 180 st. 30 minut. 
- 2.Recept na krůtí guláš podle AgátyTo Agáta Prachařová vsadila na tradiční český guláš, ale ne z hovězího, nýbrž krůtího masa, k němuž připravila bramboráčky. Recept na krůtí guláš: Budete potřebovat: 800 g krůtího masa, 1 červená paprika, 1 chilli paprička, 2 cibule, 1 lžíce sladké mleté papriky, 1 lžička mleté pálivé papriky, 1 lžička kmínu, 100 g slaniny, vývar, sůl, pepř Na bramboráčky: 1 kg moučných brambor, oloupaných a omytých, 2 vejce, cca 4 lžíce hladké mouky, 4 velké stroužky utřeného česneku, sůl a pepř, 3–4 hrstky sušené (nebo čerstvé) majoránky, sádlo nebo olej na smažení 
- 3.Houstičky podle Nikol ŠtíbrovéBlogerka Nikol Štíbrová randí s cukrářem z jedné kavárny, a tak se od něj učí, co se dá. Tady jsou její křupavé houstičky hotové i s kynutím za 30 minut. Budete potřebovat: 400 g hladké mouky, 250 g vlažné vody, 50 g oleje, lžička cukru a soli, 25 g droždí Vše dáme do mixéru s hákem a vypracujeme těsto. Přendáme na vál, lehce pomoučníme. Rozdělíme na 10 dílů a z každého uděláme tři válečky, které spleteme do vánočky. Troubu předehřejeme na 230 stupňů a než se trouba předehřeje, jsou pletýnky nakynuté. Pečeme cca 12 minut. 
- 4.Balkánské papriky podle Martiny PártlovéJejí kamarádka z 3v1 Martina Pártlová boduje na svém profilu s plněnými paprikami, které podává studené. Budete potřebovat: papriky, tvaroh utřený s balkánským sýrem, olivový olej a česnek, sůl, pepř, krémové balsamico, toasty Jak na to? Masité papriky upéct v troubě, nechat vychladnout v pytlíku, oloupat kůži, naplnit směsí tvaroh a balkánský sýr, nakonec dát do misky a zalít olivovým olejem s česnekem, při podávání pokapat krémovým balsamicem. 
- 5.Vendula, Noid i TomešováMezi další celebrity, co se pustily do vaření, patří i Vendula Pizingerová, která vsází na klasiku – španělský ptáček. Vašek Noid Bárta se inspiroval receptem na Prima Fresh a upekl bagety. Muzikálová zpěvačka Míša Tomešová zvládla svíčkovou podle Ley Skálové. 
- 6.Palačinky Zuzky BelohorcovéZ Miami poslala recept na své palačinky, které miluje její rodina a přátelé ke snídani, Zuzana Belohorcová. Budete potřebovat: 1 a čtvrt hrnku hladké mouky, 1 hrnek mléka, může být sojové i kokosové, 1 vejce, 2 lžíce oleje, půl lžičky kypřicího prášku, sůl 
- 7.Koprovka od kadeřníka hvězd Lukáše KluckéhoA nakonec jeden „vymazlený“ recept: Budete potřebovat: 600 g hovězího krku, 1 kg mrkve, celer, česnek, bobkový list, nové koření, petržel, cibule Táhneme 5 hodin, přecedíme a necháme stranou maso, převařenou zeleninu vyhodíme. Omáčka: Z másla a bílé mouky udělat světlou jíšku, míchat dokud nechytne oříškovou barvu, přilít vychladlý hovězí vývar, přidat nakrájený kopr bez stonku, 15 min. provařit, přilít smetanu na vaření, vedle v rendlíčku povařit 10 min. Dochutit cukrem, solí a ocet přidat až na konec, když už je plotna vypnutá. Servírujeme s masem natrhaným na kousky a vařeným vejcem, příloha – brambor, karlovarský knedlík... VIDEO: Královna plesů Nikol Švantnerová: Anorexii nemám a jím jako modelka! VideoVideo se připravuje ...Královna plesů Nikol Švantnerová: Anorexii nemám a jím jako modelka! Markéta Reinischová, Lukáš Červený 
 
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
     
     
     
     
     
     
     
     
     
           
       
       
       
                         
                         
                         
           
     
     
     
     
     
     
    