Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Studentka z Ameriky musela utratit desetitisíce za letenku z Prahy domů: Teď je na mizině!

Autor: DH - 
16. dubna 2020
20:35

Řada Američanů musela během striktních opatření odjet z různých pobytů v zahraničí zpět do USA. To se v Česku dotklo i výměnné studentky Sydney, která v panice utratila za letenku domů přibližně 50 tisíc korun, což byly všechny její úspory.

Američanka Sydney Briggsová měla být v Praze původně šest týdnů, ale vzhledem k celosvětové pandemii koronaviru se její plány musely razantně změnit. Dvanáctého března ráno ji vzbudila její sestřenice, se kterou v Česku byla.

„V sedm ráno mě vyhnala z postele a začala mi říkat, že Trump zavře hranice a že musíme vážně hned domů do USA,“ přiblížila Sydney serveru KARE 11 s tím, že se okamžitě snažila dovolat letecké společnosti Delta a pokusila se změnit datum odletu svojí zpáteční letenky, ale marně.

Letecké společnosti byly tak zaplavené telefonáty různých cestujících, že se údajně Sydney vůbec nedovolala. Stále čekala na lince a to prý 6 hodin. Nakonec pak stála před těžkým rozhodnutím. „Počkat a koukat, jak mizí místa v letadlech nebo si koupit předraženou jednosměrnou letenku do letounu, kde už zbývalo jen pár volných míst. Rozhodla jsem se pro druhou variantu a za letenku dala 2 300 dolarů,“ přiznala Američanka, která tak zaplatila přibližně 50 000 korun.

Letecká společnost nakonec Sydney po příletu do USA vrátila alespoň 300 dolarů, to je ale jen zlomek toho, co utratila.

Letečtí odborníci ale tvrdí, že Delta se jindy chová k zákazníkům jinak. „Obyčejně je to nejpřátelštější společnost a stát se mi to o týden později, určitě by mi to přesunuli. Ale těch pár dní pro ně muselo být také noční můrou. Všude bylo tolik paniky,“ řekl odborník na cestování Kyle Potter a dodal, že by se nedivil, kdyby Delta ještě zpětně dívce peníze za letenku vrátila.

franz ( 17. dubna 2020 07:49 )

Kdyby ještě chvilku počkala, tak ji náš velmi bohatý stát přistavil charitativní letoun. Jako těm ostatním vyčuránkům, kteří se prolítli za naše daně.

Kopretina10 ( 17. dubna 2020 01:39 )

teda to je drama. z toho ze je ted na mizine snad dneska vecer ani neusnu.

MajkaB ( 16. dubna 2020 22:32 )

Také to na mě dělá takový dojem! Chudinka USanda.

megy ( 16. dubna 2020 22:10 )

no a co má bejt ??? máme její blbost snad zaplatit nebo co ???

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa