Herečka, která nyní bojuje s rakovinou prsu, se netají tím, že v životě neprožila jen hezké chvilky, ale i poměrně těžké momenty. O některých mlčí, ale přiznala, že nepříjemné byly i soudní spory kvůli prvnímu manželovi. „Těch deset let soudů. Nedivím se, že mám tuto nemoc, protože je hormonální a stresová,“ uvedla pro Expres.cz představitelka princezny Jasněnky.

Jiří Pomeje, za nějž byla v tu dobu vdaná, si totiž půjčil milionové částky na dokončení snímku Andělská tvář a dostal se do velkých problémů, jelikož film nebyl tak úspěšný, jak se čekalo. „Soudy se táhly deset let a čelila jsem těm šedesáti milionům dluhů z postu manželky, protože Jirka Andělskou tvář udělal na fyzickou osobu.“

„Tam jsem cítila dlouho křivdu, protože jsem si říkala: Kruci, nepůjčila jsem si peníze, vdávala jsem se z lásky, a teď mám exekuci na rodném domě, kde mám třetinu. Může to odnést moje rodina. Bylo to těžké. Ta vidina toho, že bych skončila na životním minimu, že by mi vzali vše, co bych vydělala, tudíž bych nemohla ani vykonávat své zaměstnání, protože to, co bych si vydělala, by mi nestačilo ani na náklady, které souvisí s výkonem mého povolání,“ přiznává s odstupem Kuklová, co se jí tehdy honilo v hlavě.

„To, co prožilo mé tělo za šok, v myšlence bylo, jako bych se propadla do jádra Země. Do středu Země. Propad celého těla dolů. Jako by vás probodly tisíce, miliony jehel naráz. Jako rána elektrickým proudem,“ popisuje příšerných deset let brunetka, která se s Pomejem nakonec rozvedla. Štěstí v lásce ale neměla ani poté, nevydržel jí totiž ani vztah s otcem jejího jediného synka Romana (11). Nedávno se zase rozešla s partnerem Pepou, aby mohla bojovat s rakovinou s čistou hlavou. Snaží se být ale stále optimistická a ve svém trápení vidí i pozitiva. 

„Mám nádherný život, bylo v něm ale spoustu těžkého,“ říká s tím, že se na to nedokáže dívat černě, jelikož ji všechny zkušenosti posunuly dál. „Já jsem tu školu potřebovala. Byla jsem neprůbojná a stydlivá. Měla jsme poddajnou a naivní povahu. Teď jsem udělala obrat a vše mi pomohlo,“ dodala pro Expres.cz Kuklová, kterou nyní po operaci čeká ještě dlouhá hormonální léčba. Přesto je odhodlaná rakovinu prsu porazit. A to bez ohledu na to, že právě rakovina hrtanu se stala osudnou jejímu exmanželovi. „Jirka byl sebedestruktivní. Já jsem člověk, kterému co řeknou, jdu dělat a plním. Doktorům naplno věřím,“ prozradila, v čem je ten osudový rozdíl.

VIDEO: Michaela Kuklová: Vzpomínám na mrtvé, ale neopíjím se

Video
Video se připravuje ...

Michaela Kuklová: Vzpomínám na mrtvé, ale neopíjím se Adam Balažovič/BPŽ

Fotogalerie
78 fotografií