Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Veronika z Kroměřížska zemřela po porodu dvojčátek: „To se stává,“ řekli prý lékaři rodině

Veronika porodila dvě holčičky: Několik hodin po porodu ale zemřela!
Veronika porodila dvě holčičky: Několik hodin po porodu ale zemřela!  (Autor: Facebook, Archiv Blesku)
Autor: VaB - 
1. dubna 2020
05:20

Mladá maminka zemřela jen několik hodin po porodu. Stihla si pochovat svá novorozená dvojčátka, nakojit je, a pak přišel zvrat! Upadla do kómatu a lékařům se ji už nepodařilo zachránit. „To se stává,“ řekli prý lékaři rodině. Obec Slavkov pod Hostýnem se rodině rozhodla finančně pomoci.

Ve středu 26. února se Veronice a Zdeňkovi narodila vytoužená zdravá a krásná dvojčátka Kateřina a Zdeněk. Veronika si své dvě novorozené děti pochovala, nakojila je a prožívala krásné chvilky. Doma na ni tou dobou čekal ještě tříletý syn Matěj. 

Brzy ráno ale přišel zvrat. Veronika začala mít silné krvácení do mozku, netušila totiž, že trpí vrozenou vadou. Jen pár hodin po porodu upadla do kómatu, bohužel přes obrovské úsilí lékařů z kroměřížské nemocnice ale jednatřicetiletá maminka zemřela.  

„Veronika byla usměvavá, pracovitá, ochotná pomáhat druhým. Angažovala se v zastupitelstvu obce, tanečním souboru a sboru dobrovolných hasičů,“ napsal na facebooku Radim, který o tragickém příběhu informoval. „Tato nelehká situace zasáhla její tři malé děti a jejich tatínka Zdeňka, který o ně pečuje s pomocí rodiny statečně sám,“ dodal.

„To se stává.“

Matka Zdeňka Hanka na facebooku psala o suchém chování lékařů nemocnice v Kroměříži. „Mému synovi v porodnici suše řekli: „No víte, to se stává.“ Já si říkám co? Stává! Verunka byla po operaci (císařský řez), dali ji na standardní pokoj, byla tam úplně sama,“ napsala Hanka.

Dále uvedla, že měla Veronika (†31) nezvykle vysoký tlak, byla podchlazená a třikrát měla zvracet. Situace jí zřejmě není lhostejná. „Podala jsem trestní oznámení na KM nemocnici, stížnost na ministerstvo zdravotnictví a podnět české lékařské komoře,“ uvedla. V péči vystřídala i zemřelou Veroniku. „Jsem babička třech dětí. Od narození se o dvojčátka s láskou starám, jsou krásná, zdravá a plná života,“ dodala.

Pomůžete i vy?

Obec Slavkov pod Hostýnem se rodině v nelehké situaci rozhodla pomoci. „Ze srdce prosíme, připojte se k veřejné sbírce na pomoc rodině a dětem zesnulé Veroniky. I stokoruna je víc než nic,“ napsal Radim.