Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Sociální pracovnice zemřela, když čekala na výsledky testu na koronavirus. Mrtvolu našel přítel

Autor: shp - 
22. března 2020
16:01

Byla to veselá, milující a starostlivá žena. Sociální pracovnice a poradkyně ohledně HIV Natasha Ottová (†39) z amerického New Orleans otálela s otestováním na nebezpečný koronavirus příliš dlouho. Raději přenechala nedostatkové testovací soupravy domněle potřebnějším. Zaplatila za to vlastním životem.

U Natashy se symptomy chřipky objevily poprvé v úterý 10. března. Jak uvedl the New Orleans Advetiser, řekla svému partnerovi Joshu Andersonovi, že má problémy s dýcháním a slabší horečku. I když by se mohla nechat na koronavirus díky svému zaměstnání hned testovat, rozhodla se, že to není potřeba a že testovací souprava poslouží lépe někomu, kdo je na tom zdravotně hůře.

Namísto toho zamířila k obvodnímu lékaři, který jí udělal test na obyčejnou chřipku, který vyšel negativně. „Ahoj, nemyslí si, že bych potřebovala testy (na koronavirus), dokud u mě nepropukne horečka. Všechno vypadá dobře,“ napsala příteli v pátek 13. března. Jenže poté se jí přitížilo. Natasha se začala cítit unaveně, malátně a horečka se jí výrazně zvýšila. Rozhodla se proto pro test.

Cítila něco na plicích

Ahoj, necítím se moc sexy. Asi si zítra zajdu na test. Budu pravděpodobně v pořádku. Vyzkoušela jsem vypít nějakou lékařskou whisky a necítím se dobře. Miluji tě,“ vzkázala Joshovi. Toto pondělí 16. března si proto konečně zašla na test. Ve čtvrtek se dokonce cítila natolik lépe, že doprovodila přítele na vycházce se psem. Stále však nebyla úplně fit. Měla víc energie, ale „něco“ cítila na plicích.

Výsledky testu se zdržely. Natashe řekli, že je dostane až v pondělí. „Cítím se lépe a nadějně,“ napsala žena ještě v pátek Joshovi. Pak ale přestala odepisovat na zprávy a nezvedala telefon. Její přítel dostal strach a přiběhl k ní domů. Tam ji nalezl, jak leží na zemi bez známek života. Zachránit se ji už nepodařilo. Výsledky testu dosud nejsou známé.

Přítel se jí dotkl

Vidět ženu, kterou jsem znal jako plnou života, jak leží nehybně na podlaze bez známek života, je zničující. Bál jsem se jí dotknout, ale stejně jsem ji uchopil,“ napsal Josh smutně na facebooku. „Doba vtípků o Covid-19 je u konce. Teď je na čase udržet sebe, své milované a všechny ostatní v bezpečí,“ dodal.

abaron ( 23. března 2020 11:25 )

díky za článok ... mne je teraz super tak buď alebo

nikolaev ( 23. března 2020 08:39 )

párty,­chlas­t,dro­gy,je­bačky jsou pro tupce,krávy přednější!! tak držte huby jak u nás tak v celém světě viděli jsme s hovadělou mláděž v americe začali jarní prázdniny mi si chceme užít!! verbež nikdo nezastaví jen policie,armáda a tvrdá řešení!! na celém světě.

starymlok ( 22. března 2020 19:46 )

Atro­mix,de­mentní­,idi­otic­.ky zmet.ek.Zřejmě od rána zlitej a zhulenej.Normální člověk tohle z huby nevypustí.Bohužel tací kreté.ni žijí mezi námi.

BoziMilda ( 22. března 2020 19:06 )

A k čemu by jí výsledek koronavirubyl ? Ať už má chřipku nebo koronu, nemá nikde ***t, v obou případech má doma ležet, potit se, pít čaj a ne whisku. Ono na chřipku taky každý rok umře pár mladých, zdravých lidí, sportovců, kteří si mysleli, že to přechodí.

e.lesanova ( 22. března 2020 17:54 )

Novináři jako nenasytné hyeny...hlavně ať se prachy točí...proč informujete o problémech na druhém konci světa? Hleďte si našich problémů a naopak se snažte lidem dodat něco pozitivního...ale to by asi "klesl" náklad, co???

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa