Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

U Brna nalévali štamgastům i přes zákaz! V hospodě dokonce kouřili

Autor: shp - 
21. března 2020
21:14

V Hrušovanech u Brna bylo dost rušno, i když tam měl být klid. Vyhlášený zákaz volného pohybu a zákaz přítomnosti veřejnosti v provozovnách stravovacích služeb nerespektovali v místním podniku. Štamgastům nalévali alkohol, a dokonce se uvnitř kouřilo.

V rozporu se zákonem totiž uvnitř hrála hlasitá hudba, rozléval se alkohol a navíc se zde i kouřilo. Na tak závažná porušení přišli policisté při provádění preventivních kontrol v souvislosti s mimořádným opatřením o vyhlášení karantény,“ uvedl policejní mluvčí Petr Vala.

Uvnitř bylo zadrženo několik štamgastů a obsluha. „Nyní tak provozovateli hrozí až třímiliónová pokuta, neboť nesplnil povinnost uloženou mimořádným opatřením k ochraně zdraví osob při epidemii,“ dodal mluvčí. A provozovatel rozhodně není jediný, komu hrozí pokuta.

Pokuta hrozí obsluze i štamgastům

Citelná sankce za porušení usnesení o zákazu volného pohybu se nevyhne ani samotným klientům. V tomto případě jim totiž může být uložena až dvacetitisícová pokuta,“ dodal Vala. Podle informací FTV Prima byl podnik v provozu přes zákaz déle, ale když ho reportéři přišli v sobotu zkontrolovat, bylo již zavřeno.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

vrahrychtar ( 23. března 2020 10:59 )

borci!!!!!!

gabreta ( 22. března 2020 17:35 )

Jak může pokuta hrozit? Všichni hosti a hlavně majitel už jí okamžitě měli dostat a takovou, že by ani neměli na zaplacení útraty!!

11karel11 ( 22. března 2020 15:39 )

Morálka a úroveň lidí je hodně nízká. Opravdu jim přetáhnout záda pendrekem, aby si provždy to pamatovali. Řešit hned na místě. Od r. 1989 jde strmě dolů.

11karel11 ( 22. března 2020 15:35 )

Taková bezohledná *** tu roznáší virus. Pro výstrahu jim dejte vysoký trest.

soorry ( 22. března 2020 14:15 )

Další beohlední občané, ti co hospodu otevřeli i ti co tam přišli. Hospodskému místo zisku postih. kupte si pivo v lahvači a vapijte doma.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa