Policisté krátce po 10. hodině dopolední přijali oznámení o dopravní nehodě. Na 25. kilometru Jižní spojky ve směru na Hradec Králové bouraly tři náklaďáky, nehoda silnici zablokovala.

„Jedno vozidlo stojí napříč všemi třemi pruhy, z toho důvodu byla uzavřena Jižní spojka,“ popsal situaci pro Blesk.cz kolem jedenácté policejní mluvčí Jan Rybanský. Silnice je zavřená v úseku od Spořilova po Záběhlice, policie žádá řidiče, aby využili objízdných tras. V obou směrech se tvořily dlouhé kolony.

„Nehoda blokovala provoz přes dvě hodiny, hasiči zajistili místo proti vzniku požáru a přečerpávali naftu z poškozených nádrží tří kamionů,“ uvedl po jedné mluvčí pražských hasičů Martin Kavka. „Po zadokumentování nehody PČR hasiči asistovali specializované firmě při odtržení vozidel a zprůjezdnění komunikace,“ dodal mluvčí.

Kvůli odstraňování následků nehody byl desítky minut zavřený i levý jízdní pruh v opačném směru jízdy, tedy směrem na Prahu 5. Tam byl provoz plně obnoven kolem půl druhé odpoledne.

Hasiči vyprostili zraněné, kteří v kamionech zůstali zaklínění, a předali je do péče záchranářů. Všichni účastníci nehody mají lehká zranění a jsou při vědomí,“ potvrdila Blesku mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová.

Uzavřen byl i nájezd ze Spořilovské ulice na Jižní spojku ve směru na Černý Most - policisté na místě uvázlá vozidla otáčeli a vyváděli je na Spořilovskou ulici. 

Video
Video se připravuje ...

Bouračka tří náklaďáků na Jižní spojce. Jeden z nich zatarasil tři jízdní pruhy. Spojka uzavřena Jiří Forman, Aktu.cz

Fotogalerie
8 fotografií