Policisté si podezřelého řidiče ve stříbrném passatu všimli dle prvotních informací v ulici V Mokřinách. Když se ho ale pokusili zastavit, muž začal ujíždět jako zběsilý! Hnal se ulicemi hlavního města vysokou rychlostí, několikrát najel na Jižní spojku a zase z ní sjel. 

„Všimli jsme si Volkswagenu Passat, který jsme se rozhodli zkontrolovat. Dojeli jsme ho, zapnuli jsme majáky, znamení stop, řidič ale nedbal a začal okamžitě ujíždět. Podali jsme zprávu operačnímu důstojníkovi. Do pronásledování vozidla se zapojilo několik dalších hlídek, které pomohly například s blokací cesty. Ujížděl zhruba 15 minut, ujížděl zpět na Jižní spojku, jel až 180 km/h, ohrožoval desítky řidičů, nedbal výzev na zastavení. Kolegové z dopravní policie zablokovali Jižní spojku. Muž nestihl sjet na Kačerov, tudíž se snažil vymotat z Jižní spojky a naboural u toho dodávku. Pokračoval dál v jízdě, naboural naše služební vozidlo, snažil se nás vytlačit, kličkoval mezi jedoucími vozidly a následně jsme dojeli až sem. Nikomu z policistů se nic nestalo,“ řekl novinářům jeden ze zasahujících policistů.

Jízda nakonec skončila tak, že muž vjel v Budějovické ulici na chodník, narazil do sloupu veřejného osvětlení a chtěl utéct, policisté ho ale zadrželi. „Muž měl platný zákaz řízení, test na drogy odmítl, provedená dechová zkouška byla negativní,“ popsala Blesku policejní mluvčí Eva Kropáčová s tím, že policisté se případem zabývají. Také hledají svědky jeho řádění. „V této souvislosti bychom rádi požádali, aby se nám ozvali všichni řidiči, kteří byli nebezpečnou jízdou ujíždějícího vozidla ohroženi či jim byla způsobena nějaká škoda (na vozidle, na majetku). Dále prosíme řidiče, kteří disponují jakýmkoliv kamerovým záznamem ze svého vozidla, na kterém je jízda tohoto řidiče zachycena, aby se nám taktéž ozvali. Všechny tyto informace jsou velmi důležité při prokazování jeho protiprávního jednání a dalšího trestního stíhání. Informace můžete oznámit prostřednictvím tísňové linky 158 nebo po dohodě na telefoním čísle 603 190 560,“ uvedla Kropáčová.

Muž je podezřelý z tresného činu obecné ohrožení a maření výkonu úředního rozhodnutí a hrozí mu až osmileté vězení. Není to navíc žádný nováček - seděl už několikrát, propuštěn byl teprve před pár měsíci. 

Fotogalerie
7 fotografií