Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Tragická nehoda zničila rodinu: Ivana a Mikuláš (†3 měs.) zemřeli, synové Kuba s Lukášem zůstali sami

Tragická nehoda zničila rodinu: Ivana a Mikuláš (†3 měs.) zemřeli, synové Kuba s Lukášem zůstali sami (ilustrační foto).
Tragická nehoda zničila rodinu: Ivana a Mikuláš (†3 měs.) zemřeli, synové Kuba s Lukášem zůstali sami (ilustrační foto).  (Autor: Archiv Blesku)
Autor: VaB - 
5. března 2020
05:35

Na začátku února došlo na Bruntálsku k tragické nehodě. V důsledku vážných zranění zemřela řidička (†35) a později v nemocnici i její tříměsíční syn Mikuláš. Chlapci Jakub a Lukáš přišli náhle o svou maminku a osiřeli. Jejich tatínek totiž před lety zemřel po těžké nemoci. Charita Krnov se rozhodla sourozencům pomoci.

K vážné nehodě mezi Novými Heřminovy a Bruntálem došlo 3. února kolem třetí hodiny odpoledne. Ivana (†35) z neznámých příčin přejela se svým vozem do protisměru a střetla se zde s jedoucím SUV.

Vůz Land Rover jedoucí v protisměru řídila padesátiletá žena a lehká zranění v něm utrpěli tři lidé. V druhém autě to bylo ale naopak. Řidička po vyproštění nejevila známky života. „Záchranáři proto zahájili resuscitaci - prováděli nepřímou srdeční masáž, zajistili dýchací cesty a podávali léky. Po 15 minutách se jim podařilo obnovit krevní oběh pacientky,“ uvedl k nehodě mluvčí záchranářů Lukáš Humpl.

Žena ale druhý den v nemocnici svým vážným zraněním podlehla. Nedlouho na to zemřel i tříměsíční Mikuláš, který byl po celou dobu v kritickém stavu.

Přišli o tátu, teď o mámu

Ivana měla tři syny. Mikuláše, Lukáše (11) a Jakuba (12). Starší dva chlapci už před několika lety přišli o svého tatínka, který zemřel v důsledku nemoci, a po tragické nehodě osiřeli úplně. 

Po ženě zůstal i její přítel Martin, otec zemřelého Mikuláška. „S partnerem Martinem vychovávali všechny děti společně, ten má i nadále zájem v péči o ně pokračovat,“ píše ředitelka Charity Krnov Monika Dudová.

Rodiče jim už nikdo nevrátí

Podle Dudové byla Ivana ředitelkou mateřské školky v Bruntále. „Na rodině jí velmi záleželo a děti pro ni byly vším,“ napsala. Charita se proto rozhodla dětem pomoci. „Tato sbírka jim může pomoci trávit smysluplně volný čas, umožnit studium a připravit se na budoucí život,“ vysvětlila. 

„Nebuďme lhostejní k tomuto neštěstí a otevřeme svá srdce připojením se do sbírky,“ uvedla Dudová s tím, že přispět lze dvěma způsoby. Buď převodem na sbírkový účet nebo hotově do pokladny Charity Krnov.

Sbírka je zahájena od 1. března 2020, číslo účtu je 123-1390210277, kód banky pak 0100. „Již nyní vám všem děkujeme za projevenou solidaritu a podporu,“ zakončila Dudová. 

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání