Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Smutná nehoda u Bánova: Řidička v protisměru napálila do kamionu, srážku nepřežila

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: aktu.cz)
Autor: DH, ČTK - 
11. února 2020
20:24

V úterý dopoledne zablokovala provoz na silnici I/50 u Bánova nedaleko Uherského Hradiště tragická dopravní nehoda. Při neštěstí přišla o život řidička osobního vozidla, další tři lidé skončili v nemocnici se zraněními.

 

Smutnou informaci potvrdila policejní mluvčí mluvčí Simona Kyšnerová. Nehoda se stala krátce před 10:00.

„Osmačtyřicetiletá řidička Škody Fabia jela ve směru od Uherského Brodu na Starý Hrozenkov. V mírné levotočivé zatáčce z doposud přesně nezjištěných příčin přejela do protisměrného jízdního pruhu, kde narazila do protijedoucího kamionu. Poté došlo ještě ke střetu fabie s octavií, která jela stejným směrem, a to na Starý Hrozenkov,“ uvedla.

Řidička podle ní utrpěla zranění neslučitelná se životem. „Řidiče octavie a jeho dva spolujezdce převezli záchranáři do nemocnice. Tam skončil také řidič kamionu. Přesné okolnosti této tragické události vyšetřují jak kriminalisté, tak dopravní policisté,“ doplnila Kyšnerová. Obnovit provoz se na silnici podařilo krátce po 18:00. V době uzavírky odkláněla policie dopravu na objízdnou trasu.

Podle dostupných informací je řidička čtvrtou letošní obětí dopravních nehod ve Zlínském kraji. Za celý loňský rok zahynulo na silnicích v regionu 19 osob.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání