Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Otřesná tragédie na Chrudimsku: Pes zabil matku čtyř dětí!

Autor: DH - 
10. ledna 2020
20:17

Před koncem roku 2019 došlo na Chrudimsku k velké tragédii. Na vlastní zahradě tu pes napadl ženu, která útok nepřežila. Policie o incidentu informovala až nyní.

K útoku československého vlčáka na osmatřicetiletou ženu došlo 20. prosince v Otradově na Chrudimsku, pravděpodobně během noci. Usmrcenou oběť napadení našel její muž až ráno krátce po sedmé hodině. To už jí nebylo pomoci.

„Žena utrpěla devastační poranění v horní polovině těla. Bohužel, při příjezdu záchranářů už lékař mohl pouze konstatovat smrt,“ uvedl pro televizi Nova mluvčí krajských záchranářů Aleš Malý.

Usmrcená žena byla matkou čtyř dětí. Pes patřil prý sousedovi, mezi pozemky nebyl plot, takže pro něj nebylo složité se k ženě dostat. Podle místních to navíc údajně nebylo nic neobvyklého. Jeho majitel ho po incidentu nechal utratit. Případ v tuto chvíli řeší policie.

„Zahájili jsme úkony trestního řízení ve věci trestného činu usmrcení z nedbalosti,“ uvedla Nově policejní mluvčí Markéta Janovská. Kriminalisté ovšem zatím nikoho neobvinili. Případnému pachateli by v případě prokázání viny hrozil trest odnětí svobody až na 3 roky.

Místní se shodují, že za podobný incident může vždy majitel psa a nikoli zvíře samotné. Tuší, že na výchovu náročný československý vlčák neměl doma správné vedení, chyběla mu pevná ruka a často se prý v noci proháněl po obci. Podobný útok tak byl pravděpodobně jen otázkou času.

ksicht ( 16. ledna 2020 15:41 )

to musela být pěkná slepice

europa ( 13. ledna 2020 08:11 )

europa ( 13. ledna 2020 08:09 )

panchovilla ( 12. ledna 2020 20:59 )

Stačilo udělat plot...i když naše psy si rozvracet nedáme,ať běhají,kde chtějí!

montevideo ( 12. ledna 2020 19:58 )

Nauč se číst. Píšu o plemenu československý ovčák. Německé ovčáky chováme celý život, jsou naprosto úžasní, přátelští poslušní. Československý ovčák je něco úplně jiného, což asi nechápeš, nesmysly meleš ty.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání