Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Šílenost na mexické škole: Osmiletý chlapec zastřelil učitele, sedm žáků zranil

Šílenost na mexické škole: Osmiletý chlapec zastřelil sebe a učitele
Šílenost na mexické škole: Osmiletý chlapec zastřelil sebe a učitele  (Autor: Twitter)
Aktualizováno -
10. ledna 2020
18:58
Autor: DH - 
10. ledna 2020
18:50

Nejméně dva lidé zemřeli a šest dalších bylo zraněno v pátek ráno při střelbě na základní škole v severomexickém městě Torreón. Informovala o tom místní média. Podle policie je mezi mrtvými i střelec. Podle médií v soukromé škole z neznámého důvodu střílel osmiletý až 12letý chlapec ozbrojený dvěma střelnými zbraněmi, jimiž pálil na učitelku a spolužáky. Poté se sám zabil.

Tiskové agentury píší, že učitelka podlehla zraněním a že zraněno bylo nejméně dalších šest osob, pět dětí a jedna další učitelka. Školu podle televizních záběrů obklopily desítky policistů a vojáků. Incident se odehrál kolem 7:30 místního času (15:30 SEČ) na škole Colegio Cervantes.

Podle zpráv z místa činu zastřelil osmiletý žák svého učitele a sedm dalších lidí zranil. Svědci uvedli, že krátce po střelbě nastala ve škole panika. Všude byl prý slyšet dětský pláč a křik. Následně se všichni shromáždili na pozemku před školou. Co vedlo chlapce k útoku na učitele a své spolužáky, zatím není jasné. Dotyčný měl posléze sám sebe střelit do hlavy.

Mluvčí místní prokuratury uvedl, že školák na začátku dne poprosil o svolení opustit třídu, aby si převlékl kalhoty. Dlouho se nevracel a učitelka ho už vyhlížela. Náhle chlapec začal střílet. Podle prokuratury to byl dobrý žák, který žil u své babičky. Motiv jeho činu je zatím neznámý.

Ačkoli v Mexiku v posledních dvou letech dosahují počty vražd rekordních úrovní, střelba na školách je tu neobvyklá, poznamenal Reuters. V roce 2017 však 15letý žák na soukromé škole v Monterrey na severu Mexika zastřelil učitelku a sám sebe.

Starosta města Jorge Zermeño uvedl, že podle jeho informací měl chlapec u sebe hned dvě zbraně. Torreon, kde žije přibližně 680 tisíc obyvatel, je z činu naprosto v šoku. Místní policie teď na místě zjišťuje okolnosti celé tragédie.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání