Lenka Zahradnická, kterou si diváci zamilovali nejen v rolích zdravotních sestřiček (zahrála si ji nejenom v Ordinaci v růžové zahradě 2, ale i ve Svatbách v Benátkách a Modrém kódu), ale i jako hodnou naivku Heduš z Ulice, musí zvládat náročnou péči jak o dvouleté dítko, tak i o pejska. Jejich soužití je však doslova a do písmene idylické – přestože malá Jasmína dokáže svou čtyřnohou „sestřičku“ pořádně pozlobit.

„Mám pocit, že je to fakt chvilka, co jsme si z porodnice ve vajíčku přinesli uzlíček a s napětím očekávali, jak bude začleněn do smečky. Nepřipouštěli jsme si možnost, že by to mohlo blbě dopadnout,“ svěřila se na instagramu Zahradnická. Zprvu se zdálo, že pejsek k novému členovi rodiny bude hledat cestu jen velice ztěžka. „Bylo skvělý pozorovat, jak Františka dělá, že to řvoucí cosi prostě není. Úspěšně ji ignorovala,“ vysvětluje herečka, co kdysi randila se zpěvákem Tomášem Klusem (33).

„Jednoho dne za mnou ale přiběhla štěkající Františka do kuchyně, čapla mě za rukáv a odtáhla do pokojíčku, kde se mě uzlíček marně snažil dovolat… Protože ‚matka roku‘ větrala, myla nádobí a u toho vesele pěla, jaksi zapomněla na chůvičku. A tenkrát jsem pochopila, že ji víc než jen přijala do smečky. Bude ji chránit a udělá cokoliv, abychom byli všichni dohromady,“ popisovala dojemný moment, kdy si naplno uvědomila, jak krásné pouto mezi Fanynkou a Jasmínkou právě vzniklo.

„Teď už je Jasmína veliká a Františka starší, nicméně u těch dvou je naprosto viditelná absolutní láska a harmonie. Jedna bez druhé jsou nešťastné. Krmit může zásadně Jasmína, já na nic nesmím sáhnout. Pouze připravit a předat,“ dodala Zahradnická.

Už v dřívějších příspěvcích na sociálních sítích totiž líčila, kterak holčička krmí pejska tak, že mu dává granule jednu po druhé. A Františka má natolik zlatou povahu, že jí to ani nevadí! „Když pak Jasmínka usne, tak je čas pro nás dvě jako tenkrát. Františka si ke mně vyleze na gauč, dám jí pár psích pamlsků jako úplatek, tulíme se a já jí do ucha šeptám, jak jí za vše děkuju...“

VIDEO: Seriálová sestřička Zahradnická: Pohled na maso mi nedělá dobře

Fotogalerie
43 fotografií