„Kauza kojení. Myslela jsem, že se dokážu k téhle kauze nevyjadřovat, ale prostě nedokážu. Asi nepřijdu s ničím, co by už nebylo někým řečeno, ale je mi to upřímně fuk," napsala na svůj instagram představitelka sestřičky Alenky Veverkové ze starších dílů Ordinace v růžové zahradě 2.

„Já osobně kojím a jsem za to vděčná. Jasně, někdy jsem z toho už vyčerpaná, slovní zásoba je opravdu o něco lepší než u Jasmíny a vyjadřovací schopnosti - to komentovat radši ani nebudu, ale tohle všechno jsou vážně malé věci oproti tomu, co to dítěti přináší," přiznala klidně Zahradnická a naznačila, že mateřství není žádný med.

A pokud někdo kojení na veřejnosti prohlašuje za nechutnost, exibicionismus či potřebu strhávat na sebe pozornost, je mi ho líto a má to se sebou asi dost těžký," opřela se do všech kritiků kojících žen maminka malé Jasmínky (1,5). Sama se prý sice snaží kojit především doma. „Ale občas okolnosti zavelí jinak a kojím i na veřejnosti."

„A věřte, že moje chuť strhávat na sebe pozornost je to poslední, co bych si přála. Ten výraz lidí je často neuvěřitelnej. Někdy nevím, jestli tak koukaj, protože můj ksicht je jim povědomej, anebo jestli mají hlad," vysvětlovala, proč je jí vlastně veřejné kojení trochu nepříjemné.

„Já beru kojení jako dar a ne jako prostředek k pobuřování společnosti. A jsem přesvědčená, že to tak má 100% kojících matek," dodala Lenka známá i z Modrého kódu a Svateb v Benátkách a připojila ještě hlášku: „Kojení zdar!"

VIDEO: Pohled na maso mi nedělá dobře, přiznala Lenka Zahradnická

Video
Video se připravuje ...

Nová seriálová sestřička Zahradnická: Pohled na maso mi nedělá dobře Adriana Krátká/BPŽ

Fotogalerie
30 fotografií