Půvabná maminka Lenka Zahradnická si na sociální síti postěžovala, že se v jejím okolí čas od času někdo pozastaví nad faktem, že svou roční dcerku ještě stále kojí. „Slýchám: Ukonči to, bude strašně závislá, v noci se nevyspíš, prsa budeš mít až u kolen, už to nepotřebuje… a mnoho dalších rad. Neumím nic násilně ukončovat, plánovat a rozhodovat za moje i její tělo. Jasně, někdy jsem fakt vyčerpaná, prsa mám jak kokršpaněl a ne vždy se u toho takhle směju.“

Přesto si však kojení nenechá nikým vymluvit. „Kojím, kojila jsem a budu kojit, dokud to bude třeba a půjde to. A slovní zásoba se taky třeba někdy obnoví a nebude to vypadat, že hraju aktivity sama se sebou,“ dodává tahle zastánkyně toho nejpřirozenějšího způsobu krmení dětí. V nejednom rozhovoru také zmiňovala, že jí nečiní problémy ani kojit na veřejnosti, přesto s jistou mírou intimity. Kojení, které je důvěrným kontaktem mezi matkou a dítětem, tak chrání plenkou a zakryje před nenechavými pohledy.

Krátce po porodu své mateřství přitom takhle s nadhledem vůbec nebrala, nejenom proto, že Jasmínka měla hraniční žloutenku, ale i z toho důvodu, že pro ni měla mléko k dispozici od pátého, šestého dne.

Narodila se s 3090 gramy, odcházely jsme z porodnice a měla 2850 gramů – takže jsem pořád slyšela věty: ‚Je to drobný miminko, má hlad.‘ A i když tyhle věty určitě neříkali s nějakou zlobou nebo výhrůžkou, tak já jsem to všechno jako výhrůžku brala a byla jsem pořád rozklepaná,“ svěřila se při rozhovoru pro magazín Maminka. Záhy ale všechno zajelo do těch správných kolejí a nyní je z Jasmínky okouzlující raubíř.

VIDEO: Jak nakupovaly jarní oblečení slavné maminky?

Video
Video se připravuje ...

Jak nakupovaly jarní oblečení slavné maminky? Maminka.cz, Supermámy.cz/David Hanuš

Fotogalerie
31 fotografií