Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Mladíka u oblíbené pláže zaskočilo hejno žraloků. Skočil na surf a rychle pádloval pryč

Autor: tsv - 
21. února 2020
20:45

U floridského pobřeží na pláži New Smyrna se proháněly desítky žraloků. Surfař Jeremy Johnston (33) natočil hejna masožravých predátorů pomocí dronu, který je zaznamenal z výšky. Na pláži v tu dobu bylo několik rybářů a pár dalších nadšenců do surfingu, k žádnému útoku ani zranění však nedošlo.

Jeremy webu televize CNN řekl, že nervozní byl ještě před tím, než vůbec vlezl do vody, jelikož si v oblasti všiml hned několika rybářů. „Počasí a vlny byly ale vážně skvělé, tak jsem se rozhodl do toho jít i tak,“ vyprávěl surfař. „Když jsem se dostal do hloubky, kdy mi voda sahala po holeně, vlezl jsem na prkno a začal jen mělce pádlovat rukou, protože jsem se bál toho množství žraloků ve vodě,“ dodal.

Po chvilce surfování z vody vylezl a rozhodl se využít dronu. „Byl jsem ohromen. Nikdy dřív jsem nic takového neviděl, jen v pořadu Shark Week. Vždycky jsem snil o tom natočit takové video,“ doplnil Jeremy. Několik lidí přítomných na pláži varoval před vstupem do vody a s nadšením jim ukazoval natočený materiál.

 

„Posledních pár dnů bylo zajímavých, včera jsem na pláži stál 20 minut, protože jsem se bál vyrazit do vln sám, surfoval jsem pak jen 10 minut. Tohle jsem natočil dnes a tito místní plavou ve vodě sahající po kotníky. A teď můžete vidět, proč jsem byl tak vystrašený jít do vody sám! Šťastné úterý,“ připsal Jeremy k videu, které zveřejnil na instagramu.

Hned druhý den do vln vyrazil znovu. Nechce totiž, aby se lidé báli vstoupit na jeho oblíbenou pláž, a podotkl, že život divokých zvířat není něco, čeho bychom se měli děsit, nýbrž něco, co bychom měli neustále obdivovat. Žraloci byli na místě přítomni jen díky velkému množství rybí návnady, která se zde ale obvykle v takto velkých hejnech neobjevuje.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi