Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Na světě je nová Františka Čížková! Holčička se narodila na Nový rok

Autor: höh, ČTK - 
2. ledna 2020
05:01

To by nedávno zesnulou módní guru Blesku Františku Čížkovou (†67) asi moc potěšilo. Hned první den roku přišla v Pelhřimově na svět holčička. Narodila se Čížkům, a protože dostala od rodičů jméno Františka, je na světě nová Františka Čížková!

Františka Čížková přišla na svět v 1:54 v nemocnici v Pelhřimově, váží 3600 gramů. "Byl to přirozený porod. Maminka se jmenuje Kateřina. Je to její čtvrté dítě a je to čtvrtá holčička," řekla ČTK mluvčí pelhřimovské nemocnice Petra Černo. Františčina matka pochází z obce Služátky u Pelhřimova.

Otcem holčičky je Mikuláš Čížek, herec divadla Minor. „Vím o nedávném skonu módní ikony Františky Čížkové. Malou Františku jsme ale podle ní nepojmenovali. Prostě se nám toto jméno líbí. I s ní už máme čtyři dcery,“ řekl Blesku otec rodiny, zveřejnit fotku dcery ale nechtěl.

Františka Čížková (†67), novinářka, publicistka a výrazná tvář světa české módy a módního průmyslu, zemřela v půlce prosince. Podlehla dlouhé, těžké nemoci. Dlouhodobě byla spojená s deníkem Blesk, pro nějž vedla úspěšnou rubriku Módní policie a psala komentáře k různým událostem Očima Františky. Její hlas a názor žádná z osobností nebrala na lehkou váhu.

Čížková s rakovinou bojovala delší dobu, její síla vůle a energie jí však nedovolovala polevit v pracovním nasazení. Do poslední chvíle se věnovala jak své rodině, zejména milované vnučce Žofce, tak práci pro Blesk, skrz nějž promlouvala ke svým příznivcům.

Video  CELÝ ZÁZNAM: Pohřeb Františky Čížkové (†67), módní guru Blesku  - Blesk TV
Video se připravuje ...

hasickajana ( 2. ledna 2020 08:39 )

fakt NEVKUSNÝ článek

majojo ( 2. ledna 2020 07:39 )

Nevím, kde rodiče takhle na zimu chytili úžeh, ale stoprocentně ho mají.
A ta fotka zesnulé, na které vypadá jako kříženec klauna s renesančním mocnářem, mluví za všechno.

Zobrazit celou diskusi