Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Vosí úly Dany Morávkové i nepečení čerti v rumu Saskie Burešové! Inspirujte se recepty hvězd!

/
  • Vyzkoušejte vánoční recepty oblíbených hvězd.
    3. prosince 2019 ● 08:33

    Svůj seznam oblíbeného cukroví pro tyto Vánoce už máte téměř kompletní, přesto byste ještě rádi vyzkoušeli něco nového? Doporučujeme rychlé cukroví Saskie Burešové, tradiční úlky Dany Morávkové i křehké žloutkové rohlíčky Lucie Vondráčkové.

  • 1.

    Žloutkové rohlíčky Lucie Vondráčkové

    Suroviny: ● 300 g hladké mouky ● 40 g moučkového cukru ● 100 g mletých vlašských ořechů ● 200 g másla ● 2 žloutky ● moučkový cukr smíchaný s vanilkovým cukrem na obalení.

     

    Postup: Mouku, cukr, ořechy, máslo a žloutky smícháme a vypracujeme těsto. Zabalíme ho do fólie a necháme alespoň dvě hodiny odpočinout v ledničce. ● Začneme tvořit váleček o průměru cca 3 cm, ze kterého odkrajujeme stejně velké dílky. Ty rozválíme a zahneme do tvaru rohlíčků.

     

    ● Pečeme v troubě při teplotě 180 °C asi 15 minut. Ještě horké obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.

    Autor: Shutterstock

  • 2.

    Vosí úly Dany Morávkové

    Suroviny: ● 150 g povoleného másla ● 150 g cukru moučka ● 200 g mletých vlašských ořechů ● 200 g rozmixovaných dětských piškotů ● 2 lžíce vody ● 1 lžíce rumu ● vaječný likér na plnění.

     

    Na spodní část: ● 210 g hladké mouky ● 140 g másla ● 70 g moučkového cukru ● 2 žloutky ● 1 vanilkový cukr.

     

    Postup: ● Nejprve upečeme spodní část úlů: ze surovin vypracujeme těsto, které dáme do lednice vychladit. Pak vyválíme tenkou vrstvu a vykrojíme malá kolečka pod vosí úly, která upečeme v troubě vyhřáté na 180 °C cca 10 minut.

     

    ● Z ingrediencí na úly vypracujeme těsto, které necháme hodinu v lednici odpočinout. ● Jakmile je těsto vychlazené, moučkovým cukrem vysypeme formičky na úly a naplníme trochou těsta. Vařečkou uděláme doprostřed důlek, do kterého nalijeme trochu vaječného likéru. ● Nakonec vespod přiklopíme připraveným kolečkem.

    Autor: Shutterstock

  • 3.

    Nepečení čerti v rumu Saskie Burešové

    Suroviny: 150 g hrozinek namočených přes noc v rumu ● 150 g strouhané čokolády ● 150 g strouhaných oříšků ● 150 g moučkového cukru ● 1 žloutek● 150 g másla.

     

    Postup: ● Vše smícháme a vytvoříme tuhé těsto, pak přidáme hrozinky. ● Ze směsi tvoříme kuličky a obalujeme je buď v kakau, nebo v kokosové moučce.

    Autor: Shutterstock

Články odjinud
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy