Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Profesor historie rozčtvrtil milenku: Pokusil se zabít jako Napoleon! S uřezanýma rukama v batohu

Autor: ekd - 
11. listopadu 2019
19:51

Profesor historie Oleg Sokolov (64), jenž v afektu zavraždil svou mladičkou přítelkyni a studentku Anastázii Ješčenkovou (†24), se ke strašlivému činu doznal. Vážený pedagog se po masakru vydal k řece a v převleku Napoleona se chtěl utopit. V batohu na zádech měl přitom dívčiny paže a zbraň. Navíc byl naprosto opilý. Nyní vyšly najevo další detaily brutální vraždy.

Když policisté namol opilého vraha vytáhli z petrohradské řeky Mojka a otevřeli jeho batoh, nestačili se divit. Nejspíš u známého pedagoga čekali spíš nějakou historickou literaturu a ne dvě zkrvavené ruce.

Poté vyšetřovatelé neprodleně prohledali mužův dům a našli tam ostatky nebohé Anastázie Ješčenkové, jeho dřívější studentky, která se stárnoucím seladonem udržovala milostný poměr a byla spoluautorkou jeho historických publikací. Sokolov byl odborníkem na Napoleona.

Muž se k činu doznal a podle svého právníka ho velmi lituje. Řekl, že se to celé odehrálo v afektu, že se s přítelkyní pohádal a pak jí uřízl hlavu a odňal od zbytku těla veškeré končetiny. Později se chtěl ostatků zbavit a sám sebe sprovodit ze světa. Oblečený jako Napoleon, protože spolu s Ješčenkovou se rádi převlékali do historických kostýmů.

Institut pro sociální, ekonomické a politické vědy (ISSEP), jehož byl Sokolov členem, ho okamžitě odstavil z funkce. Vydali k tomu prohlášení: „Zjistili jsme, jakého děsivého činu se Oleg Sokolov dopustil. Nikdy bychom nevěřili, že je něčeho tak strašného schopen. S okamžitou platností ho vylučujeme z našeho institutu a posíláme kondolence pozůstalé rodině."

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání