Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Chlapec (7) vysoudil téměř miliardu za „zlobení“! Nemocnice odbyla jeho porod!

Problémový chlapec vysoudil na lékařích miliardu! (ilustrační foto)
Problémový chlapec vysoudil na lékařích miliardu! (ilustrační foto)  (Autor: Archiv Blesku)
Autor: ekd - 
10. listopadu 2019
16:34

Sedmiletý chlapec neměl snadné dětství. Učitelé si o něm mysleli, že je nevychovaný a nezvladatelný, protože často křičel a kousal své spolužáky. Celou tu dobu mu však nevědomky křivdili. Ukázalo se, že za jeho chování mohou v porodnici, kde ho tři dny resuscitovali a drželi podchlazeného, aby po opožděném císaři zachránili jeho mozek. Bohužel se to neobešlo bez následků.

Rodina vysoudila na londýnské nemocnici University College Hospital bezmála miliardu korun. Ukázalo se, že když chlapec přicházel na svět v roce 2012, lékaři pochybili. Kvůli zanedbání péče při přivádění chlapce na svět císařským řezem nastaly komplikace, které se už nedaly ničím zvrátit. Novorozence resuscitovali celé tři dny, musel být podchlazen, aby ochránili jeho mozek. Ukázalo se, že se jim to však nepodařilo.

Jak dítě vyrůstalo, bylo čím dál zjevnější, že nebude patřit mezi pohodové a zdravé jedince. Ve škole mu dali nálepku problémový, protože jeho chování rozhodně nebylo standardní a učitelé si s ním nevěděli rady. Musel proto mít k dispozici dva asistenty, kteří dítěti pomáhali zvládat fungování ve škole.

Rodiče dítěte byli pět let nespočetněkrát falešně obviňováni sociální službou, že se o chlapce špatně starají, dávají mu nedostatečný vzor. Celá rodina procházela nepředstavitelným peklem. Ale nakonec se dočkali rozhřešení a odborníci jim dali zapravdu.

Za problémy chlapce skutečně nemohou oni, ale hrubé zanedbání lékařů při jeho zrození. Soud jim přiřkl náhradu škody ve výši v přepočtu 900 milionů korun. Rodiče navíc konečně získali potvrzení, že nejsou na vině, a díky penězům se jim podaří chlapce finančně zabezpečit až do konce života.

krtek. ( 10. listopadu 2019 17:56 )

Ovčáček má stejnou diagnozu a podívejte kam to dotáhl....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání