Říká se, že nejlepší půjčka je žádná půjčka. Ale kdo v dnešní době zvládne financovat vše z pravidelného měsíčního příjmu a ještě si navíc našetřit například na vlastní bydlení či na nový automobil? Půjčky, úvěry a hypotéky se tak i nadále řadí mezi vyhledávané finanční produkty. Pokud i vy patříte do této skupiny a máte půjčky, popř. několik najednou, určitě jste již přemýšleli o sloučení všech finančních závazků do jednoho - tedy o konsolidaci. Sloučení půjček vám může ušetřit nemalé peníze na úrocích.

Peníze navíc

Sloučit můžete až několik starých finančních závazků najednou. Třeba nevýhodnou půjčku z banky, nebankovní společnosti, nebo třeba i kontokorent či dluh z kreditné karty. Na celkové částce, kterou potom zaplatíte, přitom můžete ušetřit až desetitisíce korun a to se počítá! Je přece o dost lepší investovat do sebe a do svých koníčků než do banky, co říkáte?

Jak sloučení vlastně funguje?

Sloučení půjček je určeno pro klienty, kteří v souběžném čase splácí několik různých finančních závazků. V těchto případech totiž mnohdy dochází ke zbytečnému zatěžování dlužníka - a to nejen vysokými poplatky, ale i nadměrnou administrativou. Banka proto všechny stávající úvěry zaplatí a poskytne dlužníkovi úvěr nový, s jedním a výhodnějším měsíčním úrokem. Tím vám zbyde více peněz na život a hlavně vznikne nová příležitost vytvoření finanční rezervy.

Proč se vyplatí sloučit půjčky?

Koncept sloučení půjček vznikl jako včasná záchrana před návštěvou exekutorů či vymahačů dluhů. Jaké jsou tedy hlavní výhody?

•         Zbavíte se staré a nevýhodné půjčky

•         Dostanete lepší úrok

•         Snížíte měsíční splátku

•         Získáte lepší přehled o aktuálních závazcích