Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Alex Mynářová nelítostně sepsula Forejta: „Je to odborník na kokain a prostituty“

Autor: red - 
3. listopadu 2019
05:00

Tahle přestřelka nabrala pořádné grády. Alex Mynářová nemilosrdně zaútočila na bývalého šéfa hradního protokolu Jindřicha Forejta. Nejprve mu vytkla aroganci a ponižování podřízených, nyní zašla ještě dál. Forejta označila za „odborníka na kokain a prostituty“. Co Alex tak rozlítilo? Forejtova kritika ohledně toho, že neměla příliš co pohledávat v první řadě během udílení státních vyznamenání.

Slovní přestřelka mezi manželkou hradního kancléře Alex Mynářovou (36) a bývalým protokolářem Jindřichem Forejtem (42) pokračuje a nabírá na obrátkách.

Poté, co se Forejt pozastavil nad tím, že někdejší moderátorka sedí ve Vladislavském sále mezi prominenty, vzkázala mu přes sociální sítě, že zatímco ona „zůstala nohama na zemi“, „arogance, ponižování podřízených a psychický nátlak“ je jeho parketa.

„Reakce paní Mynářové mě nepřekvapuje. V minulosti byla vždy "hlasitě rozrušená", když se někdo z hradních úředníků odvážil poukázat na to, že dělá nebo chce něco, co není standardní,“ podotkl pro Blesk Forejt předtím, než Mynářová zaútočila osobně na jeho citlivé místo.

Ostrá Alex vytáhla drogy a prostituty

„Když byl ředitelem protokolu Jindřich Forejt, usazoval mě ve Vladislavském sále, tuším, do 13. řady. Plně jsem to respektovala. Stejně tak teď respektuji nového ředitele protokolu (Vladimír Kruliš - pozn. red.), který ctí rovnost muže a ženy a usazuje mě vedle manžela,“ vzkázala nejprve Alex Mynářová přes sociální sítě Forejtovi.

Narážela na Forejtovo vyjádření k jejímu usazení do první řady. „Když jsem na obrazovce zahlédl paní Mynářovou, doufal jsem, že zde sedí proto, že bude oznámeno její jmenování do vrcholné státní funkce nebo že se konečně ujme moderování večera, a dá tak slavnostnímu aktu profesionální úroveň. Ani jedno se ale nestalo a jako manželka státního úředníka, který je ten večer v sále přítomen pracovně, nikoli společensky, na to nemá nárok,“ řekl Forejt Blesku, který mluvil o hradním „znásilňování tradic“.

Tahle hádka o první řadu však v sobotu eskalovala a Mynářová na svém profilu na facebooku zašla ještě dál. „Na slova JF jsem reagovala proto, že je všude uváděn jako odborník na protokol, ale už se nezmiňují jeho vážná protokolarní pochybení ani to, že je odborník na kokain, prostituty a falšování dokumentů o vzdělání,“ zaútočila nabroušená Alex.

A zapřísáhla se, že tímhle její kritika končí. „Lži JF ani jeho případná další vyjádření na mou adresu už nebudu komentovat,“ vzkázala manželka hradního kancléře Vratislava Mynáře. Co ji konkrétně tolik rozlítilo?

Forejt: Nic nepochopila

Forejt totiž pro Blesk začal vyjmenovávat příklady přešlapů, kterých se podle něj Mynářová v minulosti dopustila. „Paní Mynářová nikdy členkou mého pracovního týmu nebyla. Snažila se ho sice úkolovat, ale po nějaké době dobře znala mé stanovisko, že Odbor protokolu na Pražském hradě pracuje pro prezidenta republiky, ne pro manželku vedoucího úřadu. Pokud toto konstatování brala jako ponižování, nevím. Slyším to poprvé. Ale i v tom je vidět, jak málo pochopila prostředí, v němž se chce pohybovat,“ uvedl Forejt.

Video  O závisti i úspěšném Česku. Podívejte se, co Zeman řekl 28. října na Hradě.  - abl
Video se připravuje ...

Následoval výčet dalších příkladů, kdy se podle něj na Hradě nedělo vše tak, jak by mělo.

„Namátkou vzpomínám na konflikt, kdy jsem jí při zahraniční cestě, na které byla jako televizní reportérka, odmítl dát k dispozici služební vůz z prezidentské kolony,“ tvrdil Forejt o Mynářové a dodal: „Nebo kdy zaparkovala svůj osobní vůz takřka uprostřed hradního nádvoří před katedrálou krátce předtím, než tudy měl procházet průvod k poctě Karla IV. Protože si s tím nedělala starosti a odešla pryč, musel se narychlo shánět někdo, kdo s vozem odjede. To jsou pouze dva příklady za mnohé jiné, které se staly. A v tom je rozdíl od jejích současných výroků na mou adresu.“

Alex odvětila poukazováním na údajné Forejtovy hradní přešlapy - a tvrdí, že když Forejtovi vytýkala ponižování, nemyslela tím, že by v minulosti ponižoval konkrétně ji. Ale hradní zaměstnance.

„Já jsem nikdy nebyla vůči Hradu v pracovněprávním vztahu, tudíž jsem nemohla být podřízenou či kolegyní Jindřicha Forejta. Když jsem zmiňovala ponižování podřízených, měla jsem skutečně na mysli podřízené/ spolupracovníky, nikoliv sebe,“ zareagovala bývalá moderátorka ČT. A následně připomněla Forejtovu aféru, která údajně v roce 2016 stála dlouholetého šéfa hradního protokolu místo.

Kompromitující video

Portál HlídacíPes.org uveřejnil na začátku prosince 2016 fotografie z videa, kde je údajně právě Jindřich Forejt v županu, skloněný nad knihou v pozici, která připomíná šňupání kokainu. Redakcím kompromitující video, ve kterém údajně právě Forejt masturboval a drogu si chystal pomocí kreditní karty Kanceláře prezidenta republiky, nabízeli dva muži za čtvrt milionu korun.

Krátce poté Jindřich Forejt ve své funkci skončil. Postu se vzdal „z osobních a zdravotních důvodů“, jak tehdy uvedl mluvčí Jiří Ovčáček. Všemu předcházela i Forejtova zapečetěná kancelář.

Jindřich Forejt studoval na Právnické fakultě Univerzity Karlovy v Praze a na Mnichovské univerzitě Ludvíka Maxmiliána. Podle vyjádření škol ani jednu nedokončil, podle některých médií neoprávněně užíval titul JUDr.

„Přeji panu rektoru Zímovi s Jindřichem Forejtem dobré pořízení,“ napsala v sobotu Alex na facebooku. Na mysli měla patrně rektora UK Tomáše Zimu a nikoli Zímu, což je příjmení na Hradě shodou okolností právě 28. října vyznamenaného zpěváka Josefa Zímy.

Video  Jindřich Forejt má padáka. Kdo je český „Gump“ a proč skončil?  - Matěj Smlsal, Markéta Volfová
Video se připravuje ...

 

borjar ( 13. listopadu 2019 02:49 )

Prasátko vykrmené před porážkou JUDr, idiot .

horaIysa ( 4. listopadu 2019 17:14 )

Ty vole co ***š, že to má na kalhotkách tkaničky? Starý báby bez nohou?

jackpot ( 4. listopadu 2019 13:51 )

Forejt je obyčejný psychopat. K lidem se chová odporně.

jackpot ( 4. listopadu 2019 13:48 )

Jenže Mynář se chová ke svým podřízeným pěkně. Nešikanuje je jak kokainový Forejt.

jackpot ( 4. listopadu 2019 13:43 )

Miláček Klausové, mohl si dovolit opravdu všechno. Kolegy šikanoval, choval se odporně, všichni se před ním třásli strachy.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa