Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Dojemné foto: Miminko se navzdory prognózám probralo z kómatu. Hned se usmálo na rodiče

Autor: rc - 
29. října 2019
14:03

Michael byl jen čtrnáct týdnů starý, když prodělal zástavu srdce. Zdrcení rodiče se domnívali, že svého malého chlapce ztratili. Ovšem Michael se jako zázrakem po pěti dnech probral z kómatu a usmál se na svého otce. Rodiče se však posléze dozvěděli, že Michael má nádor na srdci a potřebuje náročnou operaci! Rodiče ale na léčbu svého malého synka nemají dostatek financí, a tak prosí o pomoc.

Bylo šestnáctého března a malý Michael byl pouhých čtrnáct týdnů na světě, když musel být převezen do nemocnice. Chlapec prodělal zástavu srdce. „Byl čtrnáct týdnů a tři dny starý a šel spát jako jakékoliv jiné dítě. Ale kolem páté hodiny ráno prodělal srdeční selhání. Nemohu ani slovy popsat, jak jsme se v tu chvíli cítili. Dívali jsme se na naše dítě, jak lapá po dechu, zatímco se jeho srdce zastavilo a lékaři se mu snažili zachránit život. V tu chvíli jsem si myslela, že to Michael nepřežije,“ uvedla jeho máma Emma Labuschagne pro britský deník Daily Mail. Michael se však ukázal jako bojovník. „Přežil zástavu srdce mimo nemocnici, což se stane jen u sedmi procent pacientů,“ uvedla šťastná máma.

Pět dní však chlapec strávil v kómatu připojený na řadu hadiček. Lékaři mu nedávali moc šancí na probuzení. Navíc rodiče varovali, že je možné, že pokud se Michael probudí, bude mít poškozený mozek. To se však naštěstí nevyplnilo.

Poté, co otevřel oči, usmál se na svého tátu Stuarta. Rodiče se však záhy dozvěděli zdrcující zprávu. Michael má nádor srdce. „Je velikosti dlaně mé ruky,“ uvedla Emma. Michael dostal kardiostimulátor, který hlídá jeho srdeční rytmus. Přesto, že srdeční nádory u dětí jsou nezhoubné, mohou napadnout další orgány. „Je to tak sladké malé dítě, je těžké uvěřit, že si prochází něčím takovým,“ uvedla Emma s tím, že neexistuje žádné dlouhodobé řešení. „Každý den je nejistý, dokud nebude nádor odstraněn,“ dodala.

Jedinou nadějí je pro malého Michaela nemocnice v americkém městě Boston, kde lékaři dokážou nádor operativně odstranit, a zachránit tak chlapci život. Operace je však velice nákladná. „Dětská nemocnice v Bostonu, jedna z nejlepších dětských nemocnic na světě, si účtuje 120 tisíc liber (cca 3 miliony korun) za operaci a my potřebujeme navíc platit letenky a ubytování,“ řekla Emma. Se svým manželem se proto rozhodli, že založí veřejnou sbírku na stránce GoFundMe, kde prosí veřejnost o finanční pomoc. Rodina, která pochází z Bristolu v Anglii, potřebuje vybrat 3 miliony korun. Doposud se jim podařilo vybrat 26 tisíc liber (771 tisíc korun).

Zobrazit celou diskusi