Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Žena (23) vyhodila dvě novorozeňata z okna porodnice: Mstila se lékařům?

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Blesk:David Malik)
Autor: DH - 
15. září 2019
16:59

Policie v uzbeckém městě Namangan vyšetřuje šílený zločin, ke kterému došlo v tamní porodnici. Jedna z matek se rozhodla zabít své čerstvě narozené dítě, protože jí lékaři řekli, že bude postižené. Vyhodila ho z okna a stejným způsobem zaútočila ještě na další miminko.

Podle uzbeckých médií je dotyčné matce, kterou policie zadržela, 23 let. V porodnici nebyla poprvé. Žena údajně již dvakrát porodila, bohužel obě děti zemřely. Nad jejími motivy je tedy možné spekulovat jako o zkratové reakci nebo o pomstě. O šokujícím případu informoval britský Mirror.

Personál porodnice přišel na to, že se něco děje, až po hodině od chvíle, kdy žena svoji dceru a další čerstvě narozenou holčičku vyhodila z okna, přičemž obě miminka padala na zem z výšky přibližně 5 metrů. Když děti našli, ještě žily, ale utrpěly fatální poranění, s nimiž se nedokázaly vyrovnat. 

Totožnost mladé matky policie odmítla sdělit, uvedla pouze její iniciály. Za dvojnásobnou vraždu ji podle policejního mluvčího hrozí odnětí svobody na 15 až 25 let.

Vyšetřovatelé budou ale rovněž zkoumat, zda se takové tragédii nedalo zabránit, tedy zda nepochybil personál porodnice. Jak uvádějí uzbecká média, matka druhé čerstvě narozené holčičky je z vraždy zdrcená. Je jí pouhých 22 let.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání