Ještě nedávno se youtuber Taras Anatolievich Povoroznyk alias Tary pyšnil na sociálních sítích fotkami se svými malými táborníky z Tary Campu ve Středočeském kraji. Ovšem to asi ještě netušil, co všechno se v jím pořádaném kempu semele. V pondělí o půl osmé večer tam totiž musela zasahovat záchranka!

„Děti měly průjmy, horečku a zvracely. Ženě zavolali v jedenáct v noci, na Bulovku jsem jel o půl jedné, syna pustili do domácího léčení,“ uvedl pro TN.cz otec jednoho z deseti malých táborníků, které odvezla sanitka. „Ostatní děti jsou stále v nemocnici. Nakažené děti prý pocházely ze stejných chatek,“ doplnil muž s tím, že děti trápily horečky, průjmy a zvracení.

„Ošetřili jsme deset dětí, na místo byly vyslané tři sanitky a lékař. Po ošetření byli pacienti transportováni do nemocnic na Bulovce, v Čáslavi a Kolíně. Děti nebyly v ohrožení života,“ popsala situaci pro TN.cz také mluvčí záchranářů Petra Effenbergerová.

Byla příčinou průjmů snad otrava z jídla? To se snaží zjistit hygienici, kteří ale nyní pracují s více variantami. Údajně totiž jedno z dětí mohlo do kempu zavléci virové onemocnění z Egypta, kde bylo na dovolené předtím. Zatím ale nejsou k dispozici výsledky testů, a tak není nic jisté.

Vše řeší Krajská hygienická stanice (KHS) Středočeského kraje. „Výskyt můžeme potvrdit, v současné chvíli jsou kolegyně na místě a provádí šetření a protiepidemická opatření. Více budeme vědět v následujících dnech, až budou známy výsledky rozborů,“ uvedla mluvčí hygienické stanice Dana Šalamunová s tím, že onemocnělo dohromady 14 dětí a 3 dospělí.

A co na to vedení tábora?

„V současné době můžu říct, že nám krajský hygienik dal informační embargo, nemůžeme nic poskytovat. Nikdo není ohrožený na životě,“ sdělil TN.cz zástupce Tary Campu. Ovšem samotný youtuber, vloger a parkourista, který tábor zaštiťuje vlastním jménem, se zatím nevyjádřil. Blesk se s ním snažil spojit, ale nepodařilo se – Tary měl vypnutý telefon. Není to přitom jeho jediný »karambol«, v minulosti se živil jako striptér a coby youtuber se zase pustil na internetu do malého chlapce a posléze se musel omlouvat. Ovšem nejvíc v poslední době šokovala spíš jeho kolegyně Anna Šulcová (20), která ve videu radila dát si na hlavu igelitový pytlík. Riskovala tak, že ji její mladší fanoušci napodobí a udusí se.

VIDEO: Youtuber Tary o všech svých kauzách: Video s omluvou láme rekordy!

Video
Video se připravuje ...

Youtuber Tary o všech svých kauzách: Video s omluvou láme rekordy! Youtube.cz

 

Fotogalerie
36 fotografií