Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Tábor snů na Pardubicku: 18 dětí nacpali do přepravníku pro koně!

Aktualizováno -
7. srpna 2019
15:38
Autor: jp - 
7. srpna 2019
13:08

Svým očím nemohli věřit strážníci, kteří ve Starých Čívicích na Pardubicku zastavili a kontrolovali vůz s připojeným přepravníkem pro koně. V přívěsu pro koně totiž našli místo čtyřnohého oře skupinu 18 dětí!

"Při měření rychlosti v ulici Přeloučská si hlídka všimla vozidla, které ji zaujalo jak svým stavem, tak i způsobem jízdy. Strážníci se tedy za osobním automobilem s vozíkem na koně vydali a řidiče po několika metrech zastavili v nedaleké ulici. Při kontrole vozíku ale čekal na strážníky šok," popsala mluvčí pardubických strážníků Lucie Klementová.

Ve vozíku připojeném za osobním autem Mitsubishi Pajero šofér (45) přepravoval 18 školáků ve věku od 7 do 14 let na příměstský tábor, kde si je měli vyzvedávat rodiče. Vedle toho, že je vezl v prostředku k tomu neurčeném, spáchal řadu dalších pochybení.

"Pětačtyřicetiletý řidič ani nevlastnil řidičské oprávnění potřebné k jízdě s tímto vozíkem a osobní automobil, na kterém byl viditelný vysoký stupeň koroze, měl již třetím rokem propadlou STK," doplnila Klementová s tím, že vzhledem ke zjištěným skutečnostem byla na místo přivolána hlídka státní policie, která si událost převzala. Podle informací Blesku je šofér zároveň majitelem stají, kde se příměstský tábor odehrával.

Policisté nezodpovědnému šoférovi odebrali řidičák a po sepsání přestupku případ předali k vyřešení správnímu orgánu. „Hrozí mu pokuta od 25 až do 50 000 korun a zákaz řízení od jednoho do dvou let,“ uvedla policejní mluvčí Markéta Janovská. Děti byly následně za asistence strážníků dovedeny do tábora, odkud si je vyzvedli zákonní zástupci.

PPP150W ( 7. srpna 2019 15:41 )

Lžete. Podle jednoho případu šlendriánství soudíte. Moje děti jezdily na tábory donedávna. Všichni vedoucí měli potvrzení o trestní bezúhonnosti, kuchař potvrzení o praxi a zdravotní průkaz, stejně jako kdokli měl přístup do kuchyně. Hygiena minimálně jednou za turnus. Vedoucí program pro děti na celý turnus. Zdravotník doklad o absolvovaném kurzu. Cena je samozřejmě vyšší, ale to je poplatné době. Za komoušů byly jiné platy a navíc tábory byly dotované odbory, do kterých vkládali ve formě příspěvků lidé své peníze.

Amrasha ( 7. srpna 2019 14:54 )

No, to mu moc nenapařili, s ohledem na to, že přímo hazardoval se životy 18 děti! Já tak nemít zapnuté dítě v autosedačce - to by byl nářez 🤪🤪🤪

amarok ( 7. srpna 2019 14:40 )

Vážení úředníci, dejte tomu blbečkoj tu vyšší taxu 50 tis. Kč aby se na příště sklidnil, možná bych to prekvalifikovala na pokus o vraždu, riziko s takovým vrakem, že se něco stane je velmi vysoké

Evka4 ( 7. srpna 2019 14:21 )

Dneska se nemůžete ani na píď přiblížit táborům za komoušů.Prověření vedoucí, kuchařky.Všechno za symbolický poplatek 100,- - 200,- Kčs za pobyt.Děti šťastné, leckdy brečely, když se jelo domů.Bežte do pr--le.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání