Čtvrtek 9. května 2024
Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena
Polojasno 18°C

Hrůza v kempu u Baltu: Čechům se do stanu nastěhovali dva obří hadi!

Čechům do stanu u polského Baltu vlezli dva hroznýši.
Čechům do stanu u polského Baltu vlezli dva hroznýši.  (Autor: Městská policie)
Autor: lm - 
5. srpna 2019
10:12

Pořádně nepříjemný zážitek za sebou mají čeští turisté, kteří se rozhodli strávit léto v kempu u polského Baltu. K rodině se totiž do stanu nastěhovali dva obří hroznýši, kteří utekli místnímu chovateli. Vyplašená turistka se s prosbou o pomoc obrátila na místní policii.

K incidentu došlo v pondělí odpoledne v Gdaňsku. Češka kontaktovala místní policii s tím, že v jejich rodinném stanu našla dva hady. Na místo ihned vyrazili policisté, hasiči a veterináři. A není divu, že plazi turistku vyděsili, jeden z nich měl totiž na délku skoro dva metry!

Veterináři oba hroznýše královské, 180centimetrového i 40centimetrového, zajistili a odvezli je do svého centra. "Policisté mezitím na místě vyzpovídali táborníky z kempu a ustanovili svědky i majitele plazů," citoval místní portál TOK FM mluvčího městské policie Mariusze Chrzanowskiho.

Hadi utekli chovateli z polské Lodže, které bydlel hned vedle české rodiny a zvířata měl údajně v kleci. Muž nyní patrně bude mít oplétačky s policií. „Nedodržení opatrnosti v péči o zvíře je trestným činem, který lze potrestat omezením svobody, pokutou nebo pokáráním. Další odpovědnost hrozí, když jsou zvířata chována nezákonně,“ doplnil Chrzanowski.

Hroznýš královský (Boa constrictor) patří mezi škrtiče a přirozeně se vyskytuje ve Střední a Jižní Americe. Zároveň jde ale o jeden z nejčastěji chovaných druhů v zajetí po celém světě. Chov je totiž relativně nenáročný a hadi mají velice klidnou povahu, hodí se tak i pro naprosté začátečníky.

Doktor F Vejdelek ( 5. srpna 2019 17:17 )

No to musi byt strasny,pry obří ... Doma mame mazliky 4,1 a 4,6 m

petr366 ( 5. srpna 2019 11:29 )

Prý to chutná jak kuřecí. Škoda to vyhazovat.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání