Právě Zdeněk Troška přitom stál při startu Daniny kariéry, která se naplno rozjela nejen díky zmíněné pohádce Z pekla štěstí a jejímu pokračování, kde dostala její postava ještě větší prostor. Obsadil ji totiž ještě do Andělské tváře a též coby učitelku do Kameňáků. Zejména po roce 2004 se Morávková stala hvězdou.

„Danu mám rád jako člověka a i jako herečku nadevše, do filmu bych ji teď ale nechtěl,“ řekl ale nyní Troška a přiznal, že nad obsazením už jen kroutí hlavou. „Je vynikající herečka. Jenže lidi ji už mají zafixovanou jako doktorku Zdenu Suchou z nekonečného seriálu Ordinace v růžové zahradě,“ míní Troška.

Z toho důvodu by tak už do pohádky známou brunetku nechtěl. „A tak si myslím, že jí teď někdo stěží uvěří, když bude někým jiným.“ Jenže představitelka lékařky z oblíbeného nováckého seriálu s tím ale nesouhlasí. „Prosím vás, kdo dnes nehraje v seriálech?“ ohradila se.

„Já nevím, jak to Zdeněk myslel. Já jsem přesvědčena, že dobrý herec zahraje dobře jakoukoli roli. A doufám, že pokud by Zdeněk pro mě nějakou vhodnou roli měl, tak mi ji nabídne,“ doplnila pro Aha! Dana a přiznala, že Troškova maminka ji v roli Zdeny Suché milovala. „Když jsme se viděli nebo si volali, tak mi Zdeněk vždycky říkal, jak mu jeho maminka referuje, co právě Zdena udělala nebo neudělala,“ smála se herečka.

„No to je přesně ono. Danina role Zdeny Suché je natolik výrazná a ona je v ní tak dobrá, že se s ní diváci ztotožňují. A i kdyby jinou roli sehrála sebelíp, diváci vždycky podvědomě uvidí doktorku Suchou,“ říká zase Troška. Podle něj by musela herečka odejít z Ordinace a po nějakém čase by ji diváci přijali v jiné roli. „Já o Danu samozřejmě moc stojím,“ dodal. 

VIDEO: Zbitá a spoutaná Dana Morávková: Zastřelí v Ordinaci svého partnera?

Video
Video se připravuje ...

Zbitá a spoutaná Dana Morávková: Zastřelí v Ordinaci svého partnera? TV Nova

Fotogalerie
44 fotografií