V červenci se vévoda a vévodkyně ze Sussexu veřejně dušovali, že sníží svoji uhlíkovou stopu, aby tak šli všem řádným příkladem jako ochránci planety a životního prostředí.

Nedlouho nato se princ Harry pro magazín Vogue přiznal k tomu, že víc než dvě děti od něj britská královská rodina neuvidí, takže Archie (3 měsíce) bude mít v lepším případě jednoho sourozence. A to zase kvůli ochraně planety, o jejíž budoucnost v souvislosti s přelidněním panují velké obavy.



Jak se ale říká, „kážou vodu, pijí víno“. Přesně to sedí i na Meghan a Harryho. A konkrétním důvodem pro zpochybnění jejich slov je nedávná dovolená, kam si páreček společně i se synem vyrazil. Meghan a Harry si jako místo odpočinku vybrali španělskou Ibizu. Na tom by samo o sobě nebylo nic špatného, jenže…

Je přece jasné, že členové královské rodiny nebudou cestovat nepohodlnou a zdlouhavou cestou, a tak na krátkou šestidenní dovolenou vyrazili soukromým letadlem. Za to jsou podle britského deníku Mirror haněni nejen ochránci životního prostředí, ale i obyčejnými lidmi, kterým dochází, že Meghan a Harry něco jiného říkají a něco jiného dělají.



Cesty soukromým letadlem totiž vzhledem k unikajícím látkám do ovzduší rozhodně nepřispívají k ochraně planety Země, a tak není divu, že se vůči tomu zvedla vlna nevole. Uvědomují si vévoda a vévodkyně svůj přešlap, nebo jim vlastně na ochraně Země nezáleží zase tolik, jak na veřejnosti hlásají?

VIDEO: Kate a Meghan na Wimbledonu

 

Fotogalerie
28 fotografií