Sobota 4. května 2024
Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie
Oblačno 21°C

Matka si dala „šlofíka“. Dcera (†2) jí mezitím zemřela v rozpáleném autě

Autor: Mii - 
8. srpna 2019
13:24

Další nešťastný příklad toho, jak jsou vozidla v létě nebezpečná, se odehrál začátkem týdne v americkém San Diegu. Matka, jejíž jméno místní policie nezveřejnila, v něm nechala zavřenou svou 2letou dceru Scarlett a šla se prospat do svého domu. Když se probudila, dítě bylo mrtvé. Pomoci mu nemohli ani přivolaní záchranáři, informuje televize NBC.

Auto bylo zaparkované na parkovacím místě před domem rodiny. Matka si nejdříve nepamatovala, kde dceru nechala, a policii volala, když ji nemohla najít. Pak vytvořila další telefonát, že dítě již našla a je v rozpáleném autě, ovšem nereaguje na okolí.

Na místo ihned dorazili záchranáři, kterým bohužel již nezbylo než prohlásit, že malá Scarlett je mrtvá. Bylo pondělí jedna hodina odpoledne. Jak dlouho dítě ve voze strávilo, není jisté, ale předpověď počasí pro ten den hlásila 32 stupňů Celsia. V takové teplotě se vůz dokáže rozpálit i za krátkou dobu.

Manžel doma nebyl, slouží na nedaleké vojenské základně. Celou čtvrť, kde rodina bydlí, tvoří příbuzní místních vojáků. „Je to náročné. Stalo se to moc blízko domovu a může se to stát každému. Jako matky a manželky armádních příslušníků toho máme už tak hodně, takže tohle mě prostě mrzí,“ uvedla jedna ze sousedek.

Ke smrti Scarlett došlo jen několik týdnů poté, co se podobný případ udál v New Yorku, kde otec zapomněl ve svém vozidle dvě batolata. Obě dvě zemřela. Organizace Kids and Cars k tomu říká, že podobných smrtí registruje v USA okolo 38 ročně. Loňský rok byl podle ní nejhorší, to v rozžhavených vozidlech zemřelo 53 dětí.

prycsnima ( 8. srpna 2019 14:52 )

Matka musela bejt sjetá .

Zobrazit celou diskusi