Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Záchrana muže (†31) se nezdařila: Nepomohla ani bezodkladná resuscitace: Roli sehrál alkohol, myslí si policie

Ilustrační foto.
Ilustrační foto.  (Autor: Aktu.cz)
Autor: ČTK - 
4. srpna 2019
14:16

V obci Hracholusky na Prachaticku v sobotu večer utonul jednatřicetiletý muž, který se koupal v tamní nádrži. Když se ho podařilo vytáhnout z vody, už nejevil známky života. 

Alkohol a přeceňování sil podle mluvčího jihočeské policie Milana Bajcury pravděpodobně sehrály svou roli při neštěstí, k němuž došlo v sobotu ve večerních hodinách v nádrži Hracholusky na Prachaticku. Mluvčí dodal pro ČTK, že za poslední tři týdny policisté na jihu Čech vyšetřují sedm případů utonutí.

Muž se podle policie před 19:00 pohyboval kolem nádrže v obci Hracholusky a pak se s kamarádem rozhodl, že se vykoupe. Potopil se. Kamarád si na něj vzpomněl po pár minutách a začal ho ve vodě hledat.

Když se mu to povedlo, muž už nejevil známky života. Oživit se ho nepodařilo ani přivolaným záchranářům. „K zjištění dalších okolností byla nařízena zdravotní pitva,“ uvedl mluvčí k sobotnímu neštěstí. 

Nepřežil ani nezletilý chlapec, který se v pátek topil při šnorchlování na Třeboňsku. U něho se sice podařilo obnovit srdeční činnost, ale zemřel později v nemocnici.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání