Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Chlapce (†2) v Humpolci zabil bývalý policista! Jeho sestru (1) zranil, teď zmizel

Aktualizováno -
2. srpna 2019
07:15
Autor: Jiří Čada - 
2. srpna 2019
05:00

Tragédie v Humpolci, při které vůz smetl kočárek se dvěma malými dětmi, z nichž jedno zemřelo a druhé utrpělo těžké zranění, otřásla českem. Šokováno bylo také více než 300 obyvatel vesnice nedaleko Humpolce. V jejich obci totiž žije řidič Jiří P. (54), který se svým autem vrazil do kočárku.

Muž řidil terénního hyundaie. Na okraji města ve středu srazil babičku (58) s dvojkočárkem, ve kterém byla dvě vnoučata. Chlapec (†2,5) zemřel po střetu s autem na místě. Jeho osmiměsíční sestra byla letecky přepravena s těžkým zraněním do brněnské nemocnice. Zraněna skončila v pelhřimovské nemocnici i babička.

„Způsobil to prý Jirka, nechci tomu ani věřit,“ viditelně se otřásl muž, kterého Blesk oslovil na návsi obce. „To není možné, je to slušnej chlap,“ vložila se vzápětí do diskuze žena. „Toho byste v hospodě nepotkali. Vůbec, je to taková slušná, možná trochu uzavřená rodina,“ dodala.

Bývalého policistu Jiřího P., který v Humpolci boural, Blesk nezastihl včera doma. Řidič zmizel. Zavřená okna, zatažené žaluzie. Ani jindy prý za vraty běsnící vlčák se po několikerém zazvonění neozýval.

„Byl to můj spolužák,“ pochlubila se o chvíli později na nedalekém hřbitově další žena. „Bezva kluk, když odešel od policie, nastoupil k bezpečnostní agentuře,“ informovala Blesk. Jiřímu P. teď hrozí až šest let vězení.

„Policisté z Pelhřimova zahájili úkony trestního řízení pro přečin usmrcení z nedbalosti,“ řekla včera Blesku mluvčí policie Dana Čírtková. K vyšetřování případu tragické nehody byli přizváni také soudní znalci z oboru dopravy. „Je potřeba také zjistit, zda nešlo o technickou závadu na vozidle,“ dodala mluvčí policie.

Monikay ( 4. srpna 2019 18:04 )

a zase naše klasika. byl to bezva chlápek. akorát ti sousedi by mluvili jinak, kdyby jim zabil syna

Alamana ( 2. srpna 2019 18:08 )

Podle me mohl byt prave defekt duvodem, proc najel do protismeru.
A tam sla bohuzel zrovna babicka s kocarkem. Ta taky mohla jit ale po chodniku a ne po silnici, to byla zase jeji cast viny.

marfusa ( 2. srpna 2019 18:02 )

Hrozí mu 6 let? To má být vtip?

kajmen1 ( 2. srpna 2019 17:32 )

Musel strašnou parou do nich najet, jinak by mu nevysvíkla ráfka, to musela být bomba. Jel rychle,věř mi.

kajmen1 ( 2. srpna 2019 17:24 )

A on přijel od školy nebo jel směrem ke škole? Nebo jel z ulice Oldřicha Kociána?
Pokud by jelz ul. O.Kociána pak mu mohlo slunce svítit do očí, nemusel vidět, ale jet rychle musel, to nepovídej, musel jet nejmín 70.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání