Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Pohřeb boxera Petra (†45), kterého manželka bodla do „tváře syna“: Plakali i drsní chlapi

Autor: ekd - 
2. srpna 2019
12:23

Život je jako box. Člověk nikdy neví, odkud přijde ta největší rána. V případě Slováka Petra (†45) přišla nečekaně. Uštědřil mu ji totiž jeho nejbližší člověk - manželka. Petr byl trenérem boxu a lidé kolem něj jej milovali. Také proto na jeho pohřeb přišlo krom rodiny a přátel tolik jeho truchlících žáků.

Milující otec odešel z tohoto světa na věčnost s podobiznou svého syna Matěje (10), kterou měl vytetovanou na hrudi. A právě do ní ho podle policie ze soboty na neděli v noci bodla jeho manželka Zuzana (44), píše Nový Čas. Ta již byla vzata do vazby a obviněna z vraždy.

Talentovaného muže, jenž byl jak bojovníkem, tak i básníkem, na jeho poslední cestě doprovodila rodina, přátelé, kněz i drsní hoši z tělocvičny. Slzy tekly všem, i tvrdým chlapům. Jeho drahý syn na pohřbu chyběl. Po úděsném incidentu byl předán do rukou odborníkům. Farář ve smuteční řeči prozradil, že se s Petrem setkal pouze jedenkrát. „Petr vášnivě studoval teologii a domluvili jsme se spolu, že se ještě někdy určitě sejdeme a probereme všechny věci okolo. V tomto životě se tak však nestane," smutně doplnil kněží.

Jeho maminka Jana (69) k tomu dodává: „Vydal sbírku básní, mnohé z nich napsal už v 15 letech!" Ve svých textech často psal i o nelehkém soužití s manželkou Zuzanou. Ale nikdy o ní neřekl křivého slova. Proč jej tedy manželka zavraždila? Matka Petra k tomu pro server Pluska.sk řekla: „Odpustila jsem jí. Necítím k ní nenávist ani hněv. Jen obrovský smutek. Pro ni bude největším trestem, když procitne a uvědomí si, co spáchala." Podle ní Zuzana, která je obžalovaná z vraždy Petra, musela jejího syna bodnout ve spánku.

Pro mládež by udělal vše

Tréner kickboxu v Michalovcích Matúš Bazger (25) se  pro cas.sk vyjádřil, že Petrovým snem bylo v městečku založit boxerský klub. Tahal prý mladé z ulice, aby se místo poflakování raději věnovali sportu. Traduje se, že byl jedním z největších profíků ve svém oboru. Kondičně připravoval kickboxera Pavla Gašpara (26), který o něm řekl: „Dokázal lidi motivovat. Pomáhal nám na tréninku i mimo něj. Byl to skvělý člověk a jeho odchod je nečekaný." S Gašparem měl Petr mimořádně dobré vztahy, kickboxer ho vnímal jako bratra.

Co se přesně stalo u něj doma a proč musel odejít tak mladý? To bude předmětem dalšího šetření.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání