Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Na horské silnici zahynul Lukáš V. (†40): Táta dvou dětí miloval hokej a motorky

Autor: chal - 
31. července 2019
18:14

Na slavné horské silnici, která vede na rakouskou horu Grossglockner, v pondělí zemřel český motorkář Lukáš V. (†40). Vášnivý motorista a hokejový nadšenec podle všeho nezvládl průjezd jednou ze serpentin a spadl z 30metrového srázu. Po Lukášovi zůstaly dvě děti.

Lukáš v Rakousku trávil dovolenou na motorce. Jeho výprava zamířila i na proslulou silnici vedoucí po úpatí nejvyšší rakouské hory Grossglockner.

Lukáš se skupinou vyjel na vyhlídku Františka Josefa a pak se od ostatních oddělil s tím, že si serpentiny projede ještě jednou. Šlo o jeho poslední jízdu vůbec. Lukáš totiž podle rakouských policistů jednu ze zatáček nezvládl, vyletěl z ní a spadl z 30metrového srázu.

Těla českého motorkáře si všimla projíždějící rodina z Nizozemska. I když na místo přiletěl záchranářský vrtulník, Lukášův život se zachránit nepodařilo. Podle policie motorkář špatně odhadl zatáčku, protože na silnici nebyly žádné stopy brzdění ani střetu s jiným vozidlem.

Se ztrátou věčně usměvavého Lukáše se nyní vyrovnává nejen rodina, ale i přátelé a kolegové z ostravského hokejového klubu HC Poruba. Zesnulý motorkář podle klubových stránek „ve svém volném čase bavil porubské publikum moderováním utkání a řízením časomíry“. „Miloval hokej stejně jako motocykl, jenž se mu stal nakonec osudným. Čest jeho památce!“ zveřejnil klub na svých internetových stránkách. Podle jejich prohlášení na Lukáše doma čekaly dvě děti.

MiraF ( 1. srpna 2019 02:37 )

Dobrovolní dárci orgánů.

offline ( 31. července 2019 20:27 )

Proč sem dáváte takové články? Jen abych mohl napsat, to, co u prvního článku o tomto pánovi. Jako vášnivý motorkář to bylo maximálně sobecké, egoistické, bezohledné, tupé HOVADO. Příroda a všichni, které toto hovado kdy obtěžovalo při své "zábavě" děkují.

vemenozmojistary ( 31. července 2019 20:21 )

A co jako? Jeho problém.

viho ( 31. července 2019 18:43 )

Správný motorkář nesmí motorku milovat, ale respektovat. Jedině tak má šanci přežit. Motorka je zrádná milenka. Milovníci motorek bohužel končí jako tento pán...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání