Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Krásné počasí vylákalo motorkáře: Při nehodách dva zahynuli, dva se zranili

Krásné počasí vylákalo motorkáře: Při nehodách jeden zahynul, dva se zranili (ilustrační foto)
Krásné počasí vylákalo motorkáře: Při nehodách jeden zahynul, dva se zranili (ilustrační foto)  (Autor: HZS Jihomoravského kraje, Policie ČR)
Autor: ČTK, dce - 
17. března 2019
17:06

Hned několik nehod motorkářů museli v nastalém krásném počasí řešit záchranáři a policisté. U obce Kocbeře na Trutnovsku zahynul třiatřicetiletý motorkář při střetu s osobním vozem. Řidička ve věku 76 let utrpěla vážná zranění. Při dopravní nehodě u Dačic na Jindřichohradecku zahynul čtyřiadvacetiletý mladík. Na motorce narazil do stromu. Řidiči motorek bourali i v Luštěnicích na Mladoboleslavsku a u Starého Vestce na Nymbursku, obě nehody si vyžádaly zranění.

Policisté v neděli odpoledne vyjížděli hned ke třem nehodám motocyklistů, které slunečné počasí vylákalo na silnice. Na Trutnovsku se motorkář srazil s osobním autem. Řidička vozu jela od Dvora Králové směrem na Kocbeře. V pravotočivé zatáčce vjela do protisměru, kde se její vůz střetl s motorkou. Příčinu nehody policie zjišťuje.

„Přes veškerou snahu záchranářů muž zemřel. Řidička byla letecky transportována do nemocnice,“ řekla policejní mluvčí Ivana Ježková. Za osobním vozem jelo další auto, jeho řidička nestihla zabrzdit a narazila do vozu před sebou. Posádka tohoto vozu zůstala nezraněna. Nehoda se stala po 14:00.

Další dvě nehody se odehrály ve Středních Čechách. V Luštěnicích se pětačtyřicetiletý motocyklista při odbočování střetl s osobním autem, které mu nedalo přednost. Při srážce utrpěl lehčí zranění.

Vážnější následky měla nehoda, která se stala později u Starého Vestce. Motorkář tam nezvládl řízení a skončil v poli. „Utrpěl těžké zranění, přiletěl pro něj vrtulník,“ dodala policejní mluvčí Michaela Richterová.

U obce Budíškovice na Jindřichohradecku zahynul 24letý motorkář po nárazu do stromu. Mladík řídil motocykl značky Yamaha. „Při nárazu utrpěl velmi vážná zranění, kterým přes veškerou snahu lékařů podlehl,“ uvedla policejní mluvčí Štěpánka Uhlířová.

Jedná se o čtvrtou oběť dopravních nehod v Jihočeském kraji v tomto týdnu. V pondělí zahynul na Táborsku řidič dodávky, který rovněž narazil do stromu. V úterý potom havaroval na Písecku osobní automobil a na následky zemřela řidička a spolujezdec.

Od začátku letošního roku nepřežilo nehody na jihočeských silnicích sedm lidí.

Milan Bohacek ( 6. dubna 2019 20:16 )

Najeti v plne rychlosti bez brzdeni do stojici motorky neni nedani prednosti to se jeste snad nikomu nestalo!!!🙋

Taurus70 ( 17. března 2019 19:23 )

Hloupe motorkarske kecy zrovna dnes dopoledne si tri frajeri plnili odznak zdatnosti ,na konci sidliste se honily snad 150km/h a jeden to nejak nezvladl,no snad to prezije 😦😦

cid2000 ( 17. března 2019 18:21 )

Jsem taky motorkář.Bohužel,smutné osudy.Pi zimě to chce začít v klidu,nespěchat hlavně.Silnice jdou plné šotoliny,řidiči aut si musí opět zvyknou na motorky a motorkáře si musí opět po zimě procvičit reflexi atd. Chce to prostě nespěchat. Dle statistik z více jak 70% zaviní nehodu s u účástí motorky řidič vozidla!V drtivé většině jde o nedání přednosti jízdy motorce,...bohužel!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání