Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Šokující chování po pohřbu: Úřad nutí sestry zaplatit tisíce za 48 vteřin navíc s mrtvým otcem

Šokující chování po pohřbu: Úřad nutí sestry zaplatit tisíce za 48 vteřin navíc s mrtvým otcem
Šokující chování po pohřbu: Úřad nutí sestry zaplatit tisíce za 48 vteřin navíc s mrtvým otcem  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: DH - 
6. července 2019
22:21

Velký šok zažily dvě sestry z Velké Británie krátce po pohřbu jejich tatínka (†87). Po obřadu chtěly strávit se svým milovaným ještě nějaký čas navíc, než ho navždy odvezou v rakvi. Za pár desítek vteřin průtahů jim ale ústav naúčtoval vysokou pokutu.

Dvojice sester Hayley Jamesová a Mandy Pinneyová nechali svého otce Terryho Jamese pochovat v krematoriu města Grimsby. Když obřad skončil, obě chtěly ještě naposledy v klidu vidět svého otce. „Po smutečním obřadu jsme se já a moje sestra chtěly naposledy dotknout otcovy rakve a zavřít ji,“ řekla britským médiím Hayley.

„Zaměstnanci krematoria nás celou dobu sledovali. K rakvi nás odvedl ředitel pohřebního ústavu a byl tam s námi celou dobu,“ doplnila žena. Po velkém smutku přišel ale obrovský šok. Ústav se nestyděl za poslední návštěvu milovaného otce sestrám naúčtovat pokutu 200 liber, tedy v přepočtu asi 5600 korun. A to přitom u rakve byly jen 48 vteřin. „Dokázala bych pochopit, kdybychom tam byly třeba pět nebo deset minut, ale tady šlo o sekundy. To je hodně neuctivé,“ rozčilovala se do médií Hayley.

Celá situace je o to více šokující, že po pohřbu pana Jamese už v krematoriu nikdo další obřad neměl. Pár sekund navíc tak nikoho nezdržovalo. „Beru na vědomí, že pohřební ústavy musí organizovat čas, aby se každá rodina mohla řádně rozloučit se svými nejbližšími. Ale pro nás to byla poslední možnost vidět našeho otce. I proto by to chtělo trošku citu,“ dodala dcera.

Udělování pokut za překročení určeného času pro pohřeb je přitom ve Velké Británii běžnou praxí. Za poslední dva roky pak dostalo šest rodin pokutu za překročení času, který byl kratší než pouhé dvě minuty. Sestry se však rozhodly, že si podobné chování nenechají líbit a budou se bránit. Proti pokutě tak podaly stížnost. Tu nyní ústav projedná. „V našich předpisech stojí, že rozhodnutí o pokutách závisí na vedoucím pohřbu,“ řekl mluvčí krematoria. Podle něj tak vše závisí na rozhodnutí jednoho muže, který pravděpodobně v den pohřbu nebyl ve zrovna dobrém rozpoložení.

pfafgesi ( 7. července 2019 00:44 )

Přejít na SpFling.com - skvělé seznamka pro dospělé s inteligentní vyhledávací systém najít sex partnera!

Zobrazit celou diskusi