Pro uspokojení svých zvrhlých choutek si měl nechutné praktiky dokonce natáčet a šířit jako dětskou pornografii. Od konce minulého týdne sedí ve vazbě. „Na starosti měl rehabilitaci kojenců a batolat,“ potvrdil Blesku zdroj, který si přál zůstat v anonymitě.

Martin V. se specializoval na tzv. Vojtovu metodu, která zahrnuje soubor cvičení zaměřený na léčení hybných poruch. V zařízení na okraji Brna působil od roku 2016.

Rodiče v šoku

Zveřejnění informace o zadržení fyzioterapeuta je pro řadu maminek, které s dětmi zařízení pravidelně navštěvují, velkým šokem. „Svolali schůzku s rodiči, až tam jsme se dozvěděli, že jde o mravnostní trestnou činnost. To je neuvěřitelné. Všimla jsem si, že už nemá u vchodu vizitku, přelepili ji. Je tu někdo jiný,“ svěřila se  jedna z nich.

„Vím, že byl velmi oblíbený, maminky pro něj měly jen slova chvály. Vážně nevím, co říct,“ svěřila se další žena.

Stacionář mlčí

Vedení zařízení i policie se obrnily mlčením, další informace do uzavření vyšetřování nebudou poskytovat. Není tak jasné, kolika dětí se možné zneužívání týká a jak dlouho tato „praxe“ trvala. Martin V. navíc prezentoval služby fyzioterapeuta i na internetu.

 „Každý týden cvičím desítky dětí několikrát denně, vím, co to obnáší. Vážím si maminek, které k terapii přistupují zodpovědně a svědomitě, podílí se na správném vývoji svého dítěte, “ napsal mimo jiné na svém profilu.

Policejní embargo

„Vzhledem k rozpracovanosti a závažnosti případu nemůžeme být v tuto chvíli konkrétní,“ podotkl policejní mluvčí Pavel Šváb. Zadržení muže pro podezření ze spáchání mravnostní trestné činnosti potvrdil i státní zástupce Hynek Olma.

Centrum provozuje Sdružení zdravotnických zařízení II Brno, příspěvková organizace města Brna. „Můžeme potvrdit, že na našeho zaměstnance byla uvalena vazba. Policii poskytujeme součinnost ve vyšetřování,“ řekla ředitelka zařízení Kamila Krausová. 

Co je Medvídek?

Dětské rehabilitační centrum Medvídek je zařízení pro zdravotně znevýhodněné děti a děti s kombinovanými vadami ve věku od jednoho roku do sedmi let. Je určeno pro děti s hybnou poruchou, s kombinovanými vadami různého stupně, děti s dětskou mozkovou obrnou či s psychomotorickou retardací. Slouží jako denní stacionář, zároveň poskytuje péči ambulantní.

VIDEO: Otec na Slovensku zneužíval po smrti manželky vlastní děti.

Video
Video se připravuje ...

Otec po smrti manželky zneužíval vlastní děti! tv JOJ