Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zeman se snažil „udobřit“ Babiše a šéfa NKÚ. Budou spolu víc mluvit, slíbili

Autor: ČTK, Mii - 
22. května 2019
18:00

Prezident Miloš Zeman ve středu na Hradě přijal společně premiéra Andreje Babiše (ANO) a prezidenta Nejvyššího kontrolního úřadu (NKÚ) Miloslava Kalu. Podle mluvčího prezidenta Jiřího Ovčáčka bylo cílem setkání, aby premiér s prezidentem NKÚ „navázali dialog“. Babiš uvedl, že náplní jednání byla spolupráce NKÚ a vlády. S Kalou se dohodl, že zlepší vzájemnou komunikaci.

Babiš kritizoval NKÚ potom, co zveřejnil zprávu hodnotící loňský rok v Česku. Ve zprávě NKÚ mimo jiné uvedl, že stát není schopen správně reagovat na dynamické změny ve společnosti, ať už jde o digitalizaci, zjednodušení daňových povinností, úspory energií, sociální bydlení či dopravu. Kabinet se proti tomu ohradil dopisem, Babiš Kalu kritizoval, že „dělá politiku“.

Kala se pak koncem dubna zúčastnil jednání kabinetu a poté zdůraznil, že zpráva je otiskem k určitému datu, ale nevztahuje se k současnému menšinovému kabinetu ANO a ČSSD.

Danela ( 23. května 2019 16:53 )

Oni se klucííí domluví. Míla jistě dobře ví, jak to i v jeho správní sekci chodí...

hradnisamohonka ( 22. května 2019 21:29 )

Zeman a Babiš se budou snažit aby šéf NKÚ už nikdy nepromluvil.

marmat ( 22. května 2019 20:14 )

Zajímavé na 100% posadit si ke stolu s " výrobcem fejků" !!! A nechat se "udobřovat" !!! To přejde i chuť k jídlu - kohokoliv .......

marmat ( 22. května 2019 20:10 )

"Kala se pak koncem dubna zúčastnil jednání kabinetu a poté zdůraznil, že zpráva je otiskem k určitému datu, ale nevztahuje se k současnému menšinovému kabinetu ANO a ČSSD." Tudíž jako "malý/­cvič­ný/ško­dící Semtex ANTI-ANO dobrý NÉÉÉ ???

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa