Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Mladík (†23) odjel do Afriky bojovat s pytláky: Udupal ho splašený slon!

Autor: csk - 
8. května 2019
18:43

Britský voják Mathew Talbot (†23) přišel tragicky o život během mise v Malawi. Podle informací deníku Mirror na něj zaútočil slon. Po smrti talentovaného a oblíbeného mladíka jsou v slzách jak jeho přítelkyně a dvě sestry, tak jeho kamarádi z jednotky.

Tragická událost se stala v neděli 5. května. Třiadvacetiletý Matthew Talbot byl zaživa udupán rozzuřeným slonem. Celá událost se seběhla tak rychle, že on ani kolegové nebyli schopni nijak zareagovat. Ironií osudu je, že prapor má za úkol chránit místní slony před pytláky.

„Věřte tomu nebo ne, sloni se i přes svojí velikost dokážou divočinou pohybovat neuvěřitelně tiše a na vojáky, kteří oblast chránili před pytláky, mohli narazit z ničeho nic. Ačkoli jsou všichni vojáci ozbrojení, je možné, že nikdo z nich nedokázal dost rychle zareagovat, a to bohužel britského vojáka připravilo o život,“ osvětlil možné příčiny tragédie zdroj deníku Mirror. Jak vojáci tak slon byli překvapeni přítomností toho druhého a vylekané zvíře se začalo bránit útokem.

Celá rota úmrtí mladého a oblíbeného vojáka nese velmi těžce. Díky své dobrosrdečné a přátelské povaze se rychle skamarádil jak s místními obyvateli, tak i s plukem nepálských Gurků, kteří byli k misi přiděleni. Měl umělecké vlohy a jako nadšený fotograf zdokumentoval vše, co s ostatními vojáky zažil.

„Misi v Malawi si obzvláště užíval. Miloval hudbu a jeho nejbližší přátelé si ho navěky zapamatují jako oddaného fanouška Franka Sinatry,“ zaznělo ve zprávě britského ministerstva obrany.

Amatérský fotograf a ochránce přírody Talbot byl podle slov ostatních vojáků pro misi obzvláště velkým přínosem. „Byl to výborný voják s úžasnou pracovní morálkou. Tvrdě makal a pomáhal všem lidem okolo. Šlo o týmového hráče, který vždycky dával přednost ostatním před sebou samým,“ popsal bolestnou ztrátu Talbotův velitel. 

„Nikdy nás nepřestával bavit. Sršel vtipy i v náročných a nebezpečných situacích, které jsme tu zažili. Bude nám strašně chybět jeho humor, nesobecká povaha a nezlomný duch,“ shodují se truchlící vojáci z mise, která má za úkol chránit místní ohrožené druhy před pytláky a pomáhat s výcvikem místních rangerů. 

panamira ( 9. května 2019 01:16 )

V Africe pytláci zaniknou a to z jednoduchého důvodu.
Při nekontrolovatelném nárůstu Africké populace v nedaleké budoucnosti
bubáci všechny zvířata sežerou !!!!!!!
 

Jerryvol ( 8. května 2019 20:16 )

https://www.youtube.com/watch?v=I8R50nvv5gc&feature=share

petr366 ( 8. května 2019 19:15 )

V třiadvaceti by měl být muž a ne mladík. Když nebyl muž, tak neměl
lézt do armády. 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání