Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Výlet na safari skončil smrtí. Americkou podnikatelku (†75) zabil hroch

Autor: Darina Jíchová - 
11. srpna 2017
18:30

Carol Sue Kirkenová (†75) z Detroitu si s rodinou vyrazila na africké safari do Tanzanie. Bohužel šlo o její poslední výlet. Její nejnovější facebookový příspěvek nadšeně hlásal, že právě byla svědkem ohromné migrace hrochů a slonů, nedlouho poté ženu jeden z hrochů zabil.

Kirkenová pracovala jako viceprezidentka mezinárodní kosmetické firmy Arbonne Cosmetics. Do Afriky se vypravila se svým synem Robertem, děkanem texaské univerzity. Společně v safari pozorovali zvířata, když došlo k náhlému útoku. Podle nekrologu Kirkenová zemřela na místě v náručí svého syna.

Detaily události nebyly zveřejněny, vyjma toho, že ji zřejmě napadl hroch. Neví se, zda se oběť nacházela pouze ve špatný čas na špatném místě, nebo zda se i přes zákaz vydala do nezabezpečených oblastí. Deník IBTimes uvedl, že hroch se najednou rozzuřil a zaútočil.

Zoologové připomínají, že hroši patří mezi nejnebezpečnější savce světa a ročně připraví o život kolem 500 lidí. Jsou velmi teritoriální a zaútočí, když se cítí ohroženi. Jsou známé případy, kdy převrhli malou loď a zabili její pasažéry. Na souši jsou schopni dostihnout běžícího člověka, jejich nejúčinnější zbraní jsou ostré zuby.

Na návštěvníky safari zaútočil nedávno i nosorožec:

Video Rozzuřený nosorožec zaútočil na turisty na namibijském safari. - YouTube/Alexandra Poier
Video se připravuje ...

Žena byla ve svém okolí a zaměstnání velmi oblíbená. Svůj život věnovala péči o druhé. „Vždycky se snažila pomáhat lidem v nouzi,“ řekl starosta města Rochester Hills Brian Barnett. Angažovala se v mnoha nadacích, spolupracovala s veterány, pomáhala rodinám amerických vojáků a byla jednou ze zakladatelek fondu pro podporu žen v Rochesteru.

Rodina a přátelé Kirkenové jsou v šoku. Svá sociální média zaplnili srdceryvnými vzkazy a kondolencemi. „Byla jsi úžasná žena a nejlepší babička na světě,“ sdílel vnuk Kirkenové Eric Strickler. „Carol byla výjimečná, přišli jsme o skvělého člověka, myslím na vás,“ napsala jedna z blízkých zemřelé. 

openha ( 1. dubna 2018 09:13 )

PRO TY JAZYKOZPYTCE MÁM NERADOSTNOU ZPRÁVU,POMALU ALE JISTĚ SE BLÍŽÍ DOBA ZAVEDENÍ JEDNOHO Y, I, V PSANÉM ČESKÉM JAZYKU, PŘI HOVORU 90% LIDÍ VŮBEC NEVNÍMÁ NĚJAKÉ TVRDÉ NEBO MĚKKÉ I,Y. A TEĎ SE Z TOHO.......+

santini ( 11. srpna 2017 19:50 )

Blesk je vítěz v hrubkách.Tam není jediný člověk,který tuší ,na co jsou i a y

Dana76 ( 11. srpna 2017 19:18 )

 Prosím redaktory, aby si po sobě své články četli. Své media?! Pozorovali zvířaty?! Já tedy nevím, každý občas udělá hrubku nebo se přepíše, ale tady je to bohužel pravidlem.

Zobrazit celou diskusi