Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Dramatický soud s Kramného znalci: Děláte z toho šaškárnu! Drzouna vykázali ze síně

Autor: kaj, dce - 
18. dubna 2019
12:13

Znalci z případu Kramný stanuli před Velikonocemi opět před soudem. Oba lékaři odmítají nařčení z křivé výpovědi a nepravdivého znaleckého posudku, který poskytli před soudem ve prospěch obžalovaného. Kramnému ale nepomohli a on byl odsouzen za vraždu své manželky a dcery na 28 let do vězení.

Rozsudek ani tentokrát s ohledem na rozsáhlost a složitost kauzy soudkyně Petra Ritterová vynést nemohla. „V našem spise je však už od 3. ledna vložena listina, podle níž jsme dávno odsouzeni,“ řekl Blesku znalec Radek Matlach (46). Jemu i kolegovi Igoru Fargašovi (60), který spolu s ním vypracovával posudek v kauze dvojnásobné vraždy Kramných, hrozí tři roky. O vině, případně nevině Petra Kramného nechtěl u soudu ani jeden z nich spekulovat.

„Nabídli jsme hned několik hypotéz, ale jelikož byl zničen důkazní materiál, můžeme o příčině smrti matky Moniky a její dcery Kláry pouze spekulovat. Proto nejsme o našich hypotézách schopni říct, která je správná a která špatná,“ uvedl Matlach.

I dál je přesvědčen, že na ně padlo obvinění proto, že vyvrátili konečnou verzi, kterou nabídly orgány činné v trestním řízení. „Oni si postavili hlavu, že vraždil v Egyptě elektrický proud, a přes to prostě nejel vlak. My jim tu verzi zbořili,“ sdělil. Hlavní líčení bude pokračovat v dalších týdnech, ale rozsudek hned tak nepadne. „Já bývám stručný, ale mám připravenu nejméně hodinovou závěrečnou řeč a preciznější kolega několikahodinovou. Hovořit má i státní zástupce, obhájci,“ předvídá Matlach.

Hádka a vyloučení ze síně

Středeční jednání u téhož soudu bylo o něco dramatičtější. Podle Deníku přímo v síni docházelo k hádkám a dokonce musel být jeden muž z řad veřejnosti vykázán! Údajně jednání neustále hlasitě komentoval a rušil klid v síni. Když ho soudkyně napomenula, začal se s ní hádat, nakonec ho Ritterová po několika upozorněních vykázala. Muži se ale zjevně pryč nechtělo a celou událost dál dlouze komentoval. Soudkyně mu nakonec musela pohrozit justiční stráží. 

„Nerespektuje, co mu bylo soudem sděleno, diskutuje se samosoudkyní, proto se vykazuje z jednací síně,“ konstatovala podle Deníku soudkyně. „Upozorňuji soud, aby se choval vážně a nedělal z toho šaškárnu. Soucítím s obžalovanými. Takový výkon justice mě jako občana uráží,“ kontroval muž.

Kramný vyfasoval 28 let

Manželku Moniku (†36) a dceru Klárku (†8) měl podle konečného odsuzujícího rozsudku usmrtit Petr Kramný (40) elektrickým proudem. Zabít měl své nejbližší příbuzné během egyptské dovolené v létě 2013. Verze v posudku žalovaných znalců hovoří a nevylučují ani dehydrataci nebo požití jedu.

Jak to bylo s posudky

Posudky v kauze Kramný dělali nejen žalovaní, ale i znalci Margita Smatanová a Marek Dokoupil, kteří razili teorii, podle níž měla Moniku a Klárku zabít elektřina. „Nelze přitom určit přesnou příčinu jejich smrti. Něco svědčí pro elektřinu, něco ne, jsou tam i jiné nálezy,“ řekl žalovaný znalec Igor Fargaš. Zároveň se diví, proč žalují právě jeho a Matlacha, když i v dalších posudcích jsou podle něj evidentní skuliny. „My jsme do posudku zahrnuli i ty závěry, které svědčily proti Petru Kramnému. Takže naší snahou asi těžko mohlo být Petra Kramného nějak vyvinit,“ rozčílil se Fargaš.

holahej ( 21. května 2019 13:42 )

Novinář deníku Blesk Etienne Bláha se bude dne 11. 7. 2019 zodpovídat před soudem v souvislosti s případem Kramný!
Novinářovy šílené verze příběhu se následně chytila i policie, postupně se na ni nabalil i soud a jím pověření soudní znalci. Případ vykazuje mimořádně rysy koordinace médií a policejně – justičního aparátu.
http­://www­.hop­pner­.cz/kau­za-kramny-znovu-u-soudu-novinar-blesku-ktery-si-historku-o-vrazde-vycucal-z-prstu-celi-vaznym-obvinenim-kdo-ukradl-utajene-dopi­sy/?fb­clid=I­wAR0Si­v_jIb­HRwLV5­Z2TA­YaDI6­CjDBFl­zpiU­da_US­xbflAf­GAtquD­6BZki­eQ#.XO­Pi1VIz­Z1u

sejdemeseupopelnic ( 25. dubna 2019 10:34 )

https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-krimi/581943/david-61-dostal-misto-injekce-kreslo-pri-poprave-hla site-funel-a-kaslal.html Ještě někdo věří, že Kramný vraždil elektřinou?

franta-mlaticka. ( 22. dubna 2019 18:10 )

Kramnej je dvojnásobnej vrah a packalové co šli obhájkyni na ruku dostanou za falešnej posudek trest, každýmu to co si zaslouží.

holahej ( 19. dubna 2019 01:48 )

Data Zničením vzorků se obžaloba vlastně přiznala, ke křivým posudkům s proudem.

holahej ( 19. dubna 2019 01:45 )

To jsou pecky, soudkyně si musí půl roku odpočinout, než vyslechne svědky. Pak rovnou obviní znalce obžaloby a jejich nadřízeného Dvořáčka za křivé posudky.

Zobrazit celou diskusi