Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Otec Alfieho (†2) odpojeného od přístrojů: Ukázal druhého synka!

Autor: rc - 
12. dubna 2019
12:51

Tom Evans (22) ukázal veřejnosti svého druhého syna Thomase. S malým chlapcem v náručí se objevil na fotbalovém utkání a okamžitě vzbudil pozornost. Tom se objevil na veřejnosti téměř rok poté, co přišel o svého prvorozeného syna Alfieho (†2), jehož tragickou smrt doprovázel právní rozruch.

Tragický příběh Alfieho Evanse zná celý svět. Malý chlapec se narodil v roce 2016 jako zdánlivě zdravé miminko, ovšem ne dlouho po narození se u něj začaly projevovat zdravotní potíže. Lékaři mu později diagnostikovali neurodegenerativní chorobu, kterou však nedokázali přesně určit.  Alfie tak skončil v nemocnici Alder Hey v Liverpoolu, kde později také zemřel. Poslední měsíce svého života strávil dvouletý chlapec v hlubokém kómatu napojen na přístroje. Přesto, že lékaři rodičům říkali, že chlapec nemá šanci na přežití, rodiče to nechtěli přijmout. S nemocnicí se opakovaně soudili, a do případu se dokonce vložil i papež František. Zoufalí rodiče Tom Evans a Kate James odmítali chlapce odpojit od přístrojů a usilovali o jeho převoz do Itálie. Nakonec v případu malého chlapce zasáhl soud, který nařídil, aby byl chlapec odpojen. Po odpojení chlapec žil, zemřel však o několik dní později. „Můj gladiátor odložil svůj štít a získal křídla. Mé srdce je zlomené,“ napsal zdrcený otec, který chlapce marně snažil ještě oživovat, na facebook.

V srpnu minulého roku, pět měsíců po smrti Alfieho, rodiče přivítali na svět syna Thomase. Rodina se s novorozeným chlapcem objevila v televizním pořadu v září a posléze odešla do ústraní.  Roztomilým synem Thomasem se tak Tom poprvé pochlubil na nedělním zápase Arsenalu a Evertonu, který se konal v Goodison Park. Malý chlapec se stal okamžitě středem pozornosti a na fotbalovém hřišti se vyfotil s hvězdou Evertonu Theem Walcottem a Philem Jagielkou. „Je to tak šťastné dítě, neustále se usmívá. Měl jsem skvělé propojení s Alfiem a cítím, že s Thomasem je to stejné. Nechci ani pomýšlet na to, jaké by to bylo bez Thomase. Kdyby tady s námi nebyl, kde bych byl?“ řekl pro Daily Mirror Tom. „Kate je Thomasovi úžasnou mámou. Měla chvíle, kdy byla rozrušená a plakala. To je to, co musíš udělat, abys uvolnil emoce. Matky mají tyhle vazby hlavně s prvním dítětem," dodal.

Video  Alfie Evans  - Youtube
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi