Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Chlapeček (†2) zemřel pět dnů po odpojení od přístrojů: Nesměl do nemocnice, kde mu nabídli pomoc

Autor: ČTK, oj - 
28. dubna 2018
10:00

Nevyléčitelně nemocný britský chlapec Alfie Evans prohrál svůj boj o život. Rodiče 23 měsíců starého batolete potvrdili jeho úmrtí na Facebooku. "Můj gladiátor odložil svůj štít a ve 2:30 získal křídla... jsme zdrcení žalem... MILUJEME TĚ, MŮJ CHLAPČE!" uvedl zdrcený otec Tom Evans (21).

Chlapec byl v "polovegetativním stavu" - trpěl degenerativním neurologickým onemocněním, které lékaři nedokázali přesně určit. Při životě jej udržovaly přístroje, od nichž byl v pondělí večer po vleklé soudní bitvě odpojen. Jeho osud sledovala média po celém světě.

Za zachování jeho života se přimlouval i papež František, který se minulý týden setkal s jeho otcem. Itálie chlapci v pondělí udělila italské občanství, jeho rodiče ho chtěli nechat do této země převézt kvůli další léčbě, kterou jim nabídla vatikánská dětská nemocnice Bambino Gesù. Britský soud nicméně potvrdil stanovisko nemocnice v Liverpoolu, že "není v nejlepším zájmu Alfieho pokračovat v léčbě, ani jej za tímto účelem přepravovat do zahraničí". Musel tedy zůstat v Británii, kde dnes brzy ráno zemřel.

Tibor17 ( 4. května 2018 10:04 )

Teraz to vyzera tak ze Unia caka na pravny precedens aby eutanazie boli pravnym subjektom. Ti rodicia sa odvolali na medzinarodny sud pre ludske prava. 9 Maja ten chlapec by mal 2 roky, a ta nemocnica potrebovala odpojit ho, a zaujimava vec je aky obraz mal ten sudca, pozrite si https://www.youtube.com/watch?v=Iw4WjNpLxO4&t=4200

Tibor17 ( 4. května 2018 09:19 )

Anglicka vlada a zakony, lebo oni ich tvoria, vlastne zakazali rodicom rozhoovat o zivote svojho dietata. Politicka vec je taka ze za toto si mozu Anglicania sami tym akych politikov volili. Takze ja by som ich nelutoval. Maju co chceli. Oni uz maju diktat a nik, nik sa neopovazi slobodne uvazovat lebo Anglicania to vzdali. Oni presli od slobody k neslobode a my postkomunisticke staty od neslobody prechadzame k slobode. Pre mna tento stav, teda existencia Nemeckej EU, je zanik zivotodatnych hodnot. Pripomina to 50 roky a pripomina nacisticky diktat a zaujimave je ze v poslednej dobe to boli Nemci ktori ovplivnili EU zakony svojimi zakonmi lebo vraj my sa musime prisposobit. Naposledy to bol zakon GDPR.

Tibor17 ( 3. května 2018 12:32 )

To co nas rozculuje nie je chlapcova diagnoza ale to ze policia drzala celu rodinu v Anglicku a nedovolila prenos do Rima. Aj keby diagnoza bola akakolvek tak ziadny rodic sa nevzdava. Sokujuce a urcite porusujuce ludske prava je to ze Anglicky sud sa povazoval za nadriadeny nad iny stat, v tomto pripade Rim. Anglicke zakony koncia pred Anglickymi hranicami a dalej uz sa nemal sud dalej starat a nemal branit prevozu. Rim bol ochotny prevoz uskutocnit z Anglicka.

majojo ( 28. dubna 2018 19:35 )

Na letišti na ně čekal italský vládní speciál...

majojo ( 28. dubna 2018 19:33 )

Kdyby ho pustili do Itálie mohlo se mu pomoci. Kdyby umřel při převozu nebo tam, bylo by to jkasi přijatelnější.

Zobrazit celou diskusi