Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

V dětství ji znetvořil výbuch plynu: Teď si splnila sen a šla do soutěže krásy

Autor: csk - 
8. dubna 2019
14:06

Vždycky snila o titulu královny krásy. V pouhých deseti letech však Danette Haagovou (48) zastihla ošklivá nehoda. Výbuch plynu ji popálil na většině těla a zároveň připravil o veškeré naděje. Nic ale není nemožné a žena po letech konečně stanula na vysněném mole...

Danette Haagová (48) jako malá dívka každoročně s obdivem sledovala vysílání soutěží krásy. Roky si představovala, že až vyroste, bude kráčet po boku největších krásek Ameriky na přehlídkovém molu a všichni diváci ji budou s úžasem sledovat. Pak se ale stala tragédie, která mohla její dětský sen na věky zašlapat do země. Když jí bylo deset, vybuchl v jejím rodném domě plynžár dívku ošklivě popálil na 70% těla. 

Danette měla pocit, že sny, kterým se tak moc upínala, shořely při výbuchu a jí zbyly jen oči pro pláč. „U nás doma se stal z každoročního sledování Miss velký problém,“ řekla pro stanici CBS její sestra Danette Cheneyová. „Když se na soutěž dívala poprvé od toho požáru, byla úplně zdrcená.“

Zdánlivě nemožné se však stalo skutečností. Uplynulo dlouhých 38 let od osudné nehody a Danette konečně stanula na vysněném pódiu a i přes svůj nelehký osud se zúčastnila soutěže krásy. Za necelá čtyři desetiletí si zažila spoustu utrpení, plastických operací a ústrků ze strany některých lidí. To vše jí dost změnilo a nejen po stránce fyzické. 

Danette si uvědomila, že opravdová krása nespočívá v tom, jak kdo vypadá, ale jaký je uvnitř a s touto myšlenkou šla do zdánlivě předem prohraného boje. O své názory a pocity se jako účastnice soutěže krásy podělila i s diváky a dalšími soutěžícími. „Všichni jsme plní chyb a nedokonalostí,“ upozornila během svého projevu.

V publiku jí podporovala i její rodina - manžel, děti, sestra a otec, který tehdy také útrpěl vážné popáleniny. Všichni seděli a naslouchali jejímu upřímnému a odhodlanému projevu, který všem vykouzlil úsměv na tváři. Danette sice nevyhrála první místo soutěže krásy, ale splnila si svůj dětský sen a vnesla do duše mnoha lidí s podobným osudem tak potřebný optimismus. A jak víme, není důležité vyhrát, ale zúčastnit se.

agfor ( 8. dubna 2019 17:14 )

Děvče se snaží. To Natálka z toho bude těžit celý život.

Zobrazit celou diskusi