Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Soud s Kajínkovým synovcem, který pobodal dva lidi: Dětem přejížděl nožem přes hrdla!

Autor: Jitka Pecharová - 
28. ledna 2019
18:55

Po zběsilém vraždění se culil jako blázen a půl roku nato velký obrat! Tichý a klidný přišel v pondělí synovec Jiřího Kajínka Patrik R. (37) k soudu, který začal řešit pobodání muže (42) a dítěte (2) loni v létě v Prachovicích.

Okresní soud v Pardubicích začal v pondělí projednávat vážné pobodání muže a jeho 2letého syna, ke kterému došlo minulý rok v červenci. „Je mi líto, co se stalo. A asi to tak bylo, jak se uvádí. Já si to nepamatuju. Kdybych byl při smyslech, neudělal bych to,“ řekl Patrik R., který byl po zadržení obviněný z dvojího pokusu o vraždu, ale nakonec stanul u soudu jen kvůli přečinu opilství.

Podle lékařských vyšetření vraždil totiž v nepříčetnosti, za kterou je ale zodpovědný, protože si ji přivodil vědomě nadměrným požitím marihuany. „Měl jsem ji, ale nebylo to velké množství,“ oponoval však muž a poukázal spíše na svoje psychické potíže kvůli epilepsii a schizofrenii.

Podřezával a bodal

Patrik R. napadl loni v červenci část šestičlenné rodiny, se kterou žil v bytě své matky. Obviněný bydlel v jednom pokoji, zbytek bytu obývali všichni společně. „Vlétl do obýváku a zařval «Tak pojďte!». Děti se lekly, já nevěděla, co se děje,“ vypověděla žena, před kterou se strhl vražedný útok.

Kajínkův příbuzný přiložil tupou stranou 12centimetrové čepele nože ke krku její dcery (3) a přejel přes něj jako při podříznutí. Pak ji odstrčil a chlapci udělal to samé, ale již ostrou hranou. Zranění naštěstí nebylo fatální. Obviněný pak pobodal na hrudníku chlapcova otce, který mu bránil v dalším útoku.

Napadený muž umírá

Zraněný hoch se podle matky zotavuje, ale dlouho po napadení se bál lidí. Otec, kterému Patrik R. způsobil vážné poranění plíce, je v těžkém kómatu a leží v léčebně pro dlouhodobě nemocné. Kajínkův synovec ale za jeho současný stav nemůže.

Ze zranění, které mu způsobil, se muž vyléčil, jenže v době vyšetřování se vážně poranil údajně při pádu do šachty. „Prognóza jeho dožití je krátkodobá,“ přečetl soudce z lékařské zprávy o otci rodiny.

„Má těžké záchvaty. Sám se na svoji matku obrátil a žádal ji o pomoc. Takže se moje sestra lékařů ptala, co s ním může dělat. Řekli jí, že dokud nic neprovede, tak vůbec nic. Je to smutné,“ řekl v červenci Blesku Jiří Kajínek k psychickému stavu synovce.

jasnovidec01 ( 28. ledna 2019 19:47 )

DÁ...to si piš a teď se p.o.s.e.r .v.o.l.e

antismejd ( 28. ledna 2019 19:21 )

kurňa ty Kajínci jsou fakt slušnej rodinej klan. dá mu Zeman taky milost??????

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání